Connect with us

Hi, what are you looking for?

All posts tagged "тито"

Балкан

„Почитуван господине претседател, Би сакал уште еднаш да ви се заблагодарам како член на американската делегација за дарежливата гостопримливост за време на мојата неодамнешна...

Балкан

Откриваме како би изгледала Балканската федерација доколку Јосип Броз Тито успееше да го направи тоа. Панславизмот, илиризмот, австро-славизмот, неославизмот и евро-славизмот се дел од...

Забава

Каква е иронијата што еден од најголемите југословенски актери, Павле Вуисиќ, не ги сакал комунистите, а тие него го обожавале. Во таа приказна останата...

Балкан

Некои делови на Италија, Австрија, Бугарија, Грција, цела Албанија би биле вклучени во таа земја … Многумина сè уште ја паметат Југославија со носталгија,...

Балкан

Партизанскиот командант Јосип Броз Тито го напушти окупираниот Белград во септември 1941 година и се пресели на ослободената територија на Западна Србија со лажна...

Повеќе