Connect with us

Hi, what are you looking for?

All posts tagged "ИСТРАЖУВАЊЕ"

Свет

Истражување спроведено од американскиот Универзитет во Вандербилт покажа дека носењето маски ја намалува стапката на смртност од вирусот во некои подрачја најмалку двапати. Во...

Свет

Новото истражување на научниците во Јапонија, покажа дека коронавирусот може да живее на човечката кожа многу подолго од обичниот вирус или грип. Тие откриле...