Connect with us

Hi, what are you looking for?

All posts tagged "Историја"

Македонија

На денешен ден, 09.10.1934 година атентаторот Владо Черноземски од пиштол скриен во букет пукаше и го уби во Франција југословенскиот крал Александар Први Караѓорѓевиќ....

Македонија

Маричката битка позната и како Втора Маричка битка, се одиграла на реката Марица близу до селото Черномен (денес Орменио во Грција) на 26 септември 1371 помеѓу Отоманската војска предводена од...