Connect with us

Hi, what are you looking for?

Свет

БИЛ ГЕЈТС СО НОВО ПРЕДВИДУВАЊЕ: Доаѓа Ковид-21 !?

Бил Гејтс направи ново застрашувачко предвидување. Иако милијардерот е голем поборник за вакцинација и тврди дека вакцината е, всушност, единствениот спас за човештвото, тој исто така рече дека и покрај почетокот на вакцинацијата низ целата планета, на луѓето сè уште им се заканува пандемија на коронарен вирус.

И дека неговите тврдења или предвидувања, како и да ги нарекуваме, не треба да се сфаќаат лесно, покажува и фактот дека организацијата на Гејтс (фондацијата Бил и Мелинда Гејтс) беше главниот организатор на настанот 201, што се одржа на 18 октомври. 2019 година во Њујорк. Тоа беше, практично, симулација на пандемија, односно проекција на одговорот на владите ширум светот на појавата на непознат вирус. Сепак, тој вирус се појави малку подоцна (многумина ќе тврдат дека тој веќе постоел и се ширел во тоа време).

  • Компјутерските модели предвидуваат дека пандемијата може да биде уште полоша во наредниот период. Исто така, треба да дознаеме повеќе за новиот вид на коронавирус што се појави, кога се чини дека се шири побрзо – рече Гејтс.

Паралелно со неговите тврдења, научниците во неколку американски држави наведоа појава на нов вид на вирус (наречен британски, иако, очигледно, првично се појавил во Јужноафриканската Република), со порака дека сè уште не се знае многу за тоа.

  • Сите производители на вакцини против вирусот COVID-19 испратија смирувачки пораки дека нивните вакцини работат и кога се изложени на нов, мутиран вид на коронавирус. Сепак, никој од нив не го документираше тоа на кој било начин, изјавувајќи дека ќе започне само истражување што ќе ги докаже нивните самоуверени тврдења. Ќе признаете дека тука постои сериозен парадокс. Тие тврдат нешто што само ќе започнат да го истражуваат – најави Леон Хали, професор на Универзитетот во Флорида.

Експертите, странски и домашни, во своите изјави се согласуваат дека оваа прва значајна мутација на вирусот COVID-19 не треба да нè загрижува премногу. Сепак, тие се согласуваат, а светските медиуми пишуваа за тоа последните денови, дека никој не може да претпостави во која насока би можеле да се случат некои идни мутации на коронавирусот. Особено кога се знае дека се чини дека е релативно лесно да се прошири на животни како куна, а потоа да се врати кај луѓето во изменета форма. Американските медиуми веќе објавија таква можност како појава на COVID-21, вирус од ист тип како и сегашниот, но потенцијално многу поубиствен.

најчитани вести

Забава

Жителите на Нови Сад влегоа во 1977 година заедно со најважниот гостин во земјата – Јосип Броз Тито. Беше голема чест за власта во...

Забава

Не велат залудно – пазете што сакате, можеби ќе се оствари. Во случај на една девојка, не само што ѝ се оствари нејзината најголема...

Забава

Лепа Брена важи за една до најголемите ѕвезди на нашите простори. Има долгогодишна кариера, па поради тоа не изненадува фактот дека има толку многу...

Забава

Српската пејачка Јелена Карлеуша многумина ценејќи по тоа што ја гледаат по ТВ екраните, ја доживуваат како многу арогантна и сурова личност, но оние кои приватно...