11 C
Skopje
среда, април 14, 2021
spot_img

КАРУЈСКИ СО ЗАСТРАШУВАЧКО ПРЕДВИДУВАЊЕ ЗА СВЕТОТ

Србин по потекло, тој бил антифашист за време на Втората светска војна и учествувал во Отпорот. Тој рече дека заедно со другите борци на отпорот бил уапсен и однесен да биде застрелан. Отец Стефан даде завет на Богородица, ако остане жив, ќе замине во Атос како монах. Кога почнаа да пукаат, тој се чинеше дека бил туркан и истрчал. Почувствува дека куршумите му ги горат грбот, рацете, образот, но тие не му наштетија. Германците не го бркаа, што беше и чудо.

По војната, тој зеде монашки завет на Света Гора и живееше тука скоро педесет години. Знаел неколку странски јазици, пишувал духовни написи..

Напишано е дека кога Америка ја бомбардираше Србија, тој го доживеа најинтензивното духовно страдање. Во тоа време, неговата ќелија изгоре. Имаше ли духовна причина за тоа? Можеме само да шпекулираме за тоа. И кога се пресели во пештерата, продолжувајќи да се моли за своите сонародници кои умираа во пламенот на експлозијата, пештерата исто така се запали.

Отец Стефан почина во Србија. Пред смртта, тој се врати во својата татковина, во манастирот.

Предвидувања:

Толкувања дадени од старецот за Откровението, односно за личноста на Антихристот и за „бројот на ѕверови“, 666, биле предмет на многу дебати.

Толкувањата се базираат исклучиво на Јовановото Откровение и се целосно во согласност со учењата на нашата Црква.

Еве што всушност рече старецот Стефан: „Тајната на злото ја чуваме во голема тајност од нас. Оние кои работат на тоа – и се знае кои се тие – прават сè за да се родат и растат во голема тајност за овој изрод на злото, да се учат со методите на сатаната, односно првично да се претставува како добар, слаткоречив, побожен, научен да пости, заштитник на христијаните, т.е. да се трансформира во форма на јагне додека не ја зграпчи моќта.

И тогаш тој ќе ја соблече својата маска и ќе покаже толку злоба како што видел светот. Евреите први ќе ја почувствуваат оваа злоба на својата кожа и ќе ја донесат на власт.

Ќе се обидат да го симнат од власт, но нема да можат. Само тогаш Евреите ќе го препознаат нашиот Господ Исус Христос и дури тогаш ќе ја отстранат маската од лицата, т.е. Превезот што го носеле толку илјадници години, па ќе се свртат кон Христа и ќе плачат за него, исто како што плаче вдовица кога го погребува својот единствен син.

Само тогаш Евреите ќе го прифатат христијанството и ќе се свртат кон Исус Христос “.

Старецот рече и за изгледот на Антихристот: „Кога ќе започне изградбата на храмот на Соломон, ќе биде сосема сигурно дека Антихристот е таму и дека на Земјата ни остануваат само неколку години живот.

Тогаш немаме друг избор освен да набавиме храна, бидејќи ќе има целосен недостаток, дури и кај оние кои го добиле печатот на Антихристот и бројот 666.

Светите Отци велат дека особено оние кои го примиле печатот ќе почувствуваат многу поголем глад и дека поради недостаток на храна ќе ги јадат труповите на луѓе кои ќе умрат од глад на сите страни.

Оние што не го прифаќаат печатот и бројот, со Божја помош, ќе издржат да не јадат трупови… “

Читај Следно

10,348FansLike
2,319SubscribersSubscribe

Најнови Вести