Connect with us

Hi, what are you looking for?

All posts tagged "штип"

Македонија

Штипската Клиничка болница остана со двајца инфектолози за пациентите од целиот источен регион. Проблемот со недостиг на лекари на Инфективното одделение го решава со...

Македонија

Коронакризата почна да става клуч на текстилните фабрики во државата, па така веќе се затворени неколку конфекции во Штип и Скопје. Маријана Перковска од...

Македонија

Новиот министер за транспорт и врски, Благој Бочварски денеска ја предаде функцијата градоначалник на Општина Штип на досегашниот претседател на Совет на Општина Штип,...

Македонија

Актуелниот градоначалник на Штип, Благој Бочварски, од понеделник градоначалничката фотелја ќе ја замени со министерската, во Министерството за транспорт и врски, поради што најдоцна...

Македонија

Работниците во фабриката за чевли „Баргала“ во Штип веќе втор ден го изразуваат своето незадоволство од висината на платите и бараат да се направи...

Повеќе