Connect with us

Hi, what are you looking for?

All posts tagged "претседател"

Македонија

Претседателот Стево Пендаровски, денеска ги прими акредитивните писма на новоименуваниот амбасадор на Европската Унија во Република Северна Македонија, Дејвид Гер. Во продолжение ги проследуваме интегралните текстови од...

Македонија

Историјата вели дека треба постојано да се сообразуваме со времето и да го користиме во полза на благосостојбата на луѓето.  Вселенската патријаршија е пример...

Македонија

Почитувани екселенции, Би сакал да му се заблагодарам на Генералниот секретар на ООН за организирањето на овогодишниот настан посветен на целите за одржлив развој....

Свет

Кандидатурата на раперот Канје Вест за претседателските избори во Америка во ноември не беше прифатена во Охајо, одлучи Врховниот суд на таа сојузна држава....

Македонија

Претседателот Стево Пендаровски, согласно со Уставот, денеска ги испрати петте одлуки со коишто беше прогласена вонредна состојба во државата во услови на пандемија на...