Connect with us

Hi, what are you looking for?

All posts tagged "Наука"

Свет

Отпорноста на лекови е сè поприсутна во земјоделско-прехранбениот сектор на економијата и ја загрозува глобалната безбедност на производството на храна, тврди ФАО. Микроорганизмите се...

Свет

Болеста, наречена VEXAS – „вакуоли, ензим Е1, Х-поврзан, автоинфламаторен и соматски синдром“, главно ги погодува белите дробови и имунитетот и предизвикува силни згрутчување на...