Connect with us

Hi, what are you looking for?

All posts tagged "европска унија"

Свет

За прв пат од избувнувањето на пандемијата, три европски супервизори ја објавија првата проценка на ризикот во финансискиот сектор и изразија зголемена загриженост. Неизвесно е...

Свет

Антикорупциската агенција на ЕУ (ОЛАФ) минатата година започна 223 истраги поради разни злоупотреби, неправилности и злоупотреба на пари од европските фондови, се вели во извештајот на...

Македонија

Претседателот Стево Пендаровски, денеска ги прими акредитивните писма на новоименуваниот амбасадор на Европската Унија во Република Северна Македонија, Дејвид Гер. Во продолжение ги проследуваме интегралните текстови од...