Connect with us

Hi, what are you looking for?

All posts tagged "германија"

Свет

Водечкиот германски епидемиолог, Христијан Дростен, во говор на Светската здравствена конференција во Берлин предупреди на предвремено славење на успехот на Германија во кризата со...

Свет

Според германските вооружени сили, Унгарија е прва што се приклучува на меѓународниот и пред се, главно воен, воздушен сообраќај. Индекс соопшти дека Унгарија е првата земја што...

Македонија

Секогаш кога на ВМРО-ДПМНЕ и на Македонија им е тешко тука се да помогнат Фондацијата Конрад Аденауер од Германија. Продолжува традиционално добрата соработка со...

Свет

Германските магацини се преполни со складирана медицинска опрема набавена во паника по избувнувањето на пандемијата, и на која се потрошени огромни суми пари, а сега единственото решение...

Свет

Пензионираниот германски дипломат Гирт-Хајнрих Аренс даде одлично интервју за Дојче веле. – Д-р Гирт-Хајнрих Аренс (86) работел како германски дипломат низ целиот свет, така...

Повеќе