Connect with us

Hi, what are you looking for?

All posts tagged "вакцини"

Свет

Фармацевтската компанија „Фајзер“ oбјави дека нејзината експериментална вакцина има ефикасност од над 90 проценти во спречување на Ковид-19, врз основа на првичните податоци од...

Свет

Европската комисија соопштила дека започнала почетни разговори со германскиот BioNTečom и американскиот Fajzer, во врска со резевирање дополнителни 200 милиони дози на вакцина ковид-19,...

Свет

Доставување вакцини против корона вирус ширум светот ќе претставува најголем транспортен предизвик во историјата, тврдат претставници од авиоиндустријата, пренесува ББЦ. За да се достават...

Свет

Привремено е прекината финалната фаза од клиничкото испитување на т.н. оксфордска вакцина по неповолната реакцијата што е забележана кај еден од испитаник. Вакцината што...

Свет

Светската здравствена организација (СЗО) не очекува масовна вакцинација против новиот коронавирус барем до средината на следната година. Од организација ја потенцираат потребата од многу...

Повеќе