Connect with us

Hi, what are you looking for?

All posts tagged "вакцина"

Свет

Додека САД се подготвуваат за масовните напори за да го вакцинираат населението против коронавирус, медицинските работници полека ги планираат сите детали за воведување на...

Свет

Испитувањето на вакцината што ја развива Универзитетот во Оксфорд беше прекинато поради појава на несакани ефекти кај еден од волонтерите – прво беше објавено дека...

Свет

Европската комисија соопштила дека започнала почетни разговори со германскиот BioNTečom и американскиот Fajzer, во врска со резевирање дополнителни 200 милиони дози на вакцина ковид-19,...

Свет

Доставување вакцини против корона вирус ширум светот ќе претставува најголем транспортен предизвик во историјата, тврдат претставници од авиоиндустријата, пренесува ББЦ. За да се достават...

Свет

Привремено е прекината финалната фаза од клиничкото испитување на т.н. оксфордска вакцина по неповолната реакцијата што е забележана кај еден од испитаник. Вакцината што...

Повеќе