Connect with us

Hi, what are you looking for?

All posts tagged "богородица"

Македонија

Православните верници денес слават еден од најголемите христијански празници – раѓањето на Пресвета Богородица, празник кој уште се нарекува Мала Богородица. На Мала Богородица...

Македонија

Празникот Успение на Пресвета Богородица – Голема Богородица со богослужби се прославува денес во повеќе храмови низ тетовско-гостиварската епархијата, а централната прослава и воедно одбележувањето на манастирската слава се...