Connect with us

Hi, what are you looking for?

All posts tagged "Бадник"

Македонија

По повод христијанскиот празник Бадник, генералниот секретар на СДСМ, Љупчо Николовски, упати честитка до сите православни верници. „Почитувани граѓани, православни христијани Тишината на денешниот...

Македонија

Бадник или Коледе се нарекува денот пред роденденот на Исус Христос (Божиќ), според христијанската традиција. Според Јулијанскиот календар по кој се раководи Македонската православна...

Македонија

Годинава  нема да има голем собир пред Соборниот храм „Свети Климент Охридски“ во Скопје со кој традиционално се одбележуваше Бадник во пресрет на големиот празник...

Македонија

Бадник е денот пред Божик. Празник пред празникот. Најава на празникот. Очекување на Христовото раѓање. Првите весници на празникот се децата коледари. А весник...