spot_img
19.8 C
Skopje
петок, јули 23, 2021
spot_img

ОВА СЕ СИТЕ ТАЈНИ НА ДРЕВНИТЕ МАИ

Астрологијата на античките Маи според многумина е најточна и во неа има 19 знаци и сите траат 20 дена освен еден што трае само пет. Овој знак го карактеризираат духови и нерамнотежа.

Пронајдете го вашиот ,,Маја хороскопски знак” според датумот на раѓање и видете што тој знак симболизира и кои квалитети се поврзани со него.

Чен: од 2 јануари до 21 јануари

Значење: црна бура, црно небо, месечина, еден цвет, запад

Интерпретација: Родените во овој знак се ноќни типови, тие се мудри и чувствителни, а духовниот развој им е многу важен. Тие имаат најголема енергија неколку часа по самракот и неколку часа пред изгрејсонцето. Добро е да се искористи тоа мирно време за личен развој. Исто така, овие луѓе имаат природен афинитет кон енергиите на Месечината и треба да размислат да носат месечин што ја зголемува таа енергија. Нивната главна насока во животот е запад и ако медитираат, лицето треба да биде свртено на таа страна.

Јак: 22 јануари до 10 февруари

Значење: зелена бура, Венера, две цвеќиња, југ

Интерпретација: Тоа се нежни и љубезни луѓе чија цел е да живеат во хармонија со себе и со другите. Тие се прецизни и практични. Венера е нивна владејачка планета и затоа по природа се нежни и полни со љубов. Тие имаат способност да внесат хармонија во сè околу нив. Тоа е исклучително одлична дарба бидејќи тие се еден вид чувар на мирот и можат да направат многу добри работи на овој свет. Нивната главна насока во животот е југот.

Сак: од 11 февруари до 2 март

Значење: бела бура, жаба, соѕвездие жаба, три цвеќиња, север

Интерпретација: Родените во овој знак не се љубители на ноќта и го претпочитаат денот. Раното утрото им е извор на енергија и сила, време за размислување и токму во тоа време голема мудрост може да ги достигне. Тие се прилагодливи, уживаат во патувањата и сакаат промени во животот. Тие се подготвени да преземат одговорност и да го поправат она што не е добро. Нивната главна насока е кон север, а моќното животно е жаба. Тоа е значењето на жабата што укажува на способност за прилагодување, како и на брз и воопшто не напорен скок од една во друга фаза на свест. Луѓето родени во овој знак ја црпат својата моќ од промените и затоа со задоволство ја прифаќаат.

Кех: од 3 март до 22 март

Значење: црвена бура, дрвја, елен, исток

Интерпретација: Родените во овој знак имаат афинитети кон природата и природната рамнотежа и со нивниот пример би можеле да го вратат природниот поредок на нашата планета. Тие имаат енергија на оган и црвената боја е боја на сила за нив, ги исполнува со енергија. Секако нивната огнена енергија треба да им биде позната на сите. Медитацијата во шумата им помага на овие луѓе да развијат природна сила. Нивната насока е исток, а тотемското животно е нежен и благороден елен.

Афион: 23 март до 11 април

Значење: ограден, покриен, број 3

Интерпретација: Родените во знакот Мак се една од најголемите мистерии на астролошките знаци на Маите. Значењето на нивниот знак е најмалку јасно дефинирано од другите. Бидејќи овој знак сам по себе е малку мистериозен, така се и луѓето родени во него. Тие се многу добри во чување на некои работи за себе, а зборовите што ги опишуваат „заградени и покриени“ се поврзани со криење на она што не сакаат другите да го дознаат.

Тие по својата природа се перфекционисти, многу се организирани, затворени и многу е тешко да се откријат емоциите. Тие сакаат да поминуваат време на размислување и медитација, и токму тоа може да ги расветли тајните на нивното постоење. Нивниот број е три и им дава сила. Тој број се смета за број на божественост, рамнотежа и комплетност.

Канкин: 12 април до 1 мај

Значење: Земја, куче, жолто, подземно, жолто Сонце.

Интерпретација: Родените во овој знак се луѓе на Земјата и Сонцето. Нив ги привлекува таа планета, како и силната соларна енергија на Сонцето. Времето поминато на сончевите зраци им дава мудрост, како и времето поминато под или над земјата. Тие се склони кон уметност, учење и знаат да бидат многу добри во одредени окултни науки. Ако е можно, тие треба да медитираат во пештера, или барем повремено да ја посетат некоја, бидејќи тоа им дава мир на умот. Нивното животно тотем е куче кое се одликува со лојалност и неверојатна внатрешна сила.

Муван: од 2 до 21 мај

Значење: був, Бог на дождот и облаците, оган

Интерпретација: Овие луѓе неодоливо ги привлекува оган и вода, а особено уживаат за време на бура кога гледаат и чувствуваат дожд и молња истовремено – вода и оган. Бурите им даваат сила и ги исполнуваат со позитивна енергија. Луѓето родени во овој знак се тврдоглави и упорни, склони кон анализа, психологија и понекогаш знаат да бидат видовити. Тие не гледаат површно на луѓето и на разни ситуации, туку се обидуваат да навлезат длабоко во нив и да разберат какви се и што се случува. Нивното животно тотем е був што ја симболизира мудроста и јасновидоста и е во состојба да ја открие точната вистина.

Пакс: 22.05 до 10.06

Значење: време на садење, јагуар, пареа, стрела, тапан

Интерпретација: За луѓето родени во овој знак, животинскиот тотем е јагуар и токму ова животно е многу важно во културата на Маите, бидејќи претставува лидерство. Овие луѓе црпат сила како водачи на народот и секако треба да ја прифатат таа улога. Покрај тоа, тие се иновативни и се обидуваат да уживаат во секој момент од животот, со задоволство ја преземаат контролата и навистина се создадени да бидат лидери. Стрела во значењето на нивниот знак покажува дека тие имаат тенденција да гледаат право напред и да одат кон целта. Тие треба да го користат тапанот во животот затоа што им дава постојана сила, носи стабилност и рамнотежа. Нивниот елемент е пареа – мешавина од земја, вода и оган. Пареа се крева од земјата преку топлината. Овие три елементи (земја, вода и оган) треба да се комбинираат заедно во животот.

Кајаб: од 11 јуни до 30 јуни

Значење: желка, божица на Месечината, Бог

Интерпретација: Луѓето родени во овој знак имаат природна склоност кон Месечината и духовните работи. Тие се наоѓаат во потрага по подлабоко значење во секојдневниот живот. Тие се стремат кон хармонија во сè и претпочитаат да прават сè полека и внимателно. Нивното тотемско животно е желка, која во културата на Маите го симболизира носителот на античката мудрост, како и носителот на Земјата.

Кумку: од 1 јули до 20 јули

Значење: житни култури, крокодил, кора од пченка, двајца господа, темнина, богови на дожд и растенија

Интерпретација: Родените во овој знак имаат двојна природа, тие имаат тенденција да навлезат до суштината на нештата и склони се кон литературата и филозофијата. Тие честопати јасно гледаат спротивни перспективи и ја земаат мудроста што и двајцата им ја нудат. Нивното животно тотем е крокодил кој има дарба за преживување, време и трпеливост. Крокодилите се едни од ретките видови влекачи кои го преживеале мезозојскиот период во кој исчезнале повеќето влекачи и диносауруси. Тие имаат моќ на долговечност и стабилност. Тие не прифаќаат промени лесно, но ако се случи промена, тоа нема да влијае на нив, а тоа е огромен подарок.

Веиб: од 21 јули до 25 јули

Значење: несреќни денови, Бог на Земјата, духови, денови што недостасуваат (трае само 5 дена)

Интерпретација: Луѓето родени во овој знак се аномалија меѓу астролошките знаци на Маите. Веиб трае само пет дена за разлика од другите знаци кои покриваат временски период од 20 дена. За време на тие пет дена, античката Маја чувствувала дека е нарушена природната рамнотежа, како да дошле некои други сили на Земјата и како да оделе духови по неа.

Да се ​​биде роден во овој знак не значи дека некого ќе го следи несреќа, туку дека овие луѓе веројатно се силно поврзани со други светови и други сфери. Тоа треба да се прифати како такво. Луѓето од овој знак се склони кон чувствителна перцепција и одење помеѓу овој свет и другите.

Поп: 26 јули до 14 август

Значење: јагуар, главен, водач, мека Земја

Интерпретација: Луѓето од овој знак се родени лидери. Двете значења – јагуар и главно – се однесуваат на позициите на моќта на античките Маи. Тие имаат јасна визија и насока за другите луѓе околу нив и се чувствителни на нивните потреби. Тие исто така се талентирани да го пренесуваат своето знаење на другите и се добри аналитичари. Тие се склони кон земја и медитација што им помага да ги усовршат своите таленти.

Во: од 15 август до 3 септември

Значење: црно небо, црн јагуар, црна бура, ноќно време, жаба, две меки Земји

Интерпретација: Родените во овој знак се слични на Чен и Сак. Тие имаат тенденција да откриваат многу мудрости во часовите по самракот до појавата на првите сончеви зраци. Нивното тотемско животно е жаба што лесно може да се пренесе од една во друга свест, таа е во состојба брзо да се прилагоди на различни ситуации. Тоа се мистични луѓе кои бараат скриена мудрост и мистерии. Тие честопати се високо образовани и одлични говорници.

Голтка: од 4 септември до 23 септември

Значење: црвен кибрит, црвено небо, црвена бура, елен

Интерпретација: Родените во овој знак имаат силна склоност кон елементите на оган и воздух. Моќта им ја дава еленот, нивното животно тотем, кое симболизира милост и поврзаност со шумата, како и благородниот водач. Овие луѓе сигурно треба да ја прилагодат енергијата на благодатта и благородноста. Тие се лојални, несебични и добри пријатели. Црвената боја им дава сила.

Соц: од 24 септември до 13 октомври

Значење: лилјак, риба, две мов, почеток на зимата

Интерпретација: Родените во овој знак имаат две животни од тотем кои им даваат сила – тие се лилјак и риба. Интересно е што едниот има можност слободно да се движи низ воздухот, а другиот со вода. Воздухот и водата се елементите кон кои се најподложни. Лилјакот симболизира влечење сила од голема интуиција, чувствителност и можност за гледање преку илузии. Рибите ја претставуваат потсвеста и длабочината. Овие луѓе поседуваат исклучително длабока интуиција која не им е достапна на повеќето луѓе, тие се вредни и емотивни.

Сек: од 14 октомври до 2 ноември

Значење: небо и земја

Интерпретација: Луѓето од овој знак се особено приврзани за два елементи – земја и небо (ветер, воздух). Веројатно се фасцинирани од небото и доста заинтересирани за сите работи погоре. Воздухот е елемент на менталната енергија, а земјата е елемент на практичност, затоа овие двајца ги карактеризираат луѓето родени во овој знак. Тие се дисциплинирани, склони кон преземање иницијатива и трпеливост додека одат кон нивната цел. Тие имаат дарба да ја разгледаат секоја ситуација и да дојдат до најефикасното решение. Според античките Маите, тоа е одличен подарок со кој овие луѓе можат да му помогнат на светот.

Хул: 3 ноември до 22 ноември

Значење: куче со опашка од сонце, денови на птици, куче Бог

Интерпретација: Личностите родени во овој знак се тесно поврзани со животинскиот тотем на кучето. Кучето било многу важно животно на античките Маи. Тие веруваа дека кучињата ги водат луѓето од овој живот во друг живот. Како резултат, луѓето од овој знак имаат традиционални карактеристики на тотем на животинско куче – лојалност, сила, посветеност. Тие исто така имаат силна врска со следниот живот и можат да им помогнат на другите луѓе да се ослободат од стравот од смрт и смрт. Покрај тоа, тие се мирни и трпеливи.

Јаксин: 23 ноември до 12 декември

Значење: ново Сонце, Бог на Сонцето, црвени облаци, зелена

Интерпретација: Луѓето од овој знак имаат врски со богот на сонцето од античката Маја, наречен Ах Кин. Овозможува заштита од темнина, суша и болести. Овие луѓе се природни исцелители, без разлика дали имаат тенденција да ги лекуваат луѓето околу нив или да им помагаат со смирувачки зборови. Овој знак има и една мана, а тоа е склоноста кон сомнежи. Ах Кин беше познат како носител на сомнеж и неодлучност. Луѓето од овој знак мора да научат да веруваат во сопствените и одлуките на другите луѓе.

Пристаниште: од 13 декември до 1 јануари

Значење: вода, собрани облаци, јагуар, собирање

Интерпретација: Личностите родени во овој знак се цврсто поврзани со елементот вода. Тие знаат како да зборуваат за тоа како можат да направат „дождот да започне да паѓа“, односно да знаат да ги преувеличат своите достигнувања и да ги украсуваат со духот на истражувањето. Во спротивно, треба да обрнете внимание на тоа како влијаат на временските услови врз нив, како се чувствуваат бидејќи, да речеме, тие се исполнети со животна енергија за време на дождот. Исто е ако се во вода. Нивното тотемско животно е јагуарот кој бил многу моќен за Маите. Јагуар ги претставува тајните на шаманите и моќта на водачите. Значи, луѓето од овој знак лесно можат да завршат како духовни водачи.

Читај Следно

10,371FansLike
2,319SubscribersSubscribe
spot_img

Најнови Вести