9 C
Skopje
среда, април 21, 2021
spot_img

ПРЕСМЕТАЈТЕ ГО ВАШИОТ СУДБИНСКИ БРОЈ, ЌЕ ВИ ОТКРИЕ МНОГУ ЗА ВАШАТА ИДНИНА

Во нумерологијата, можеме да ги одредиме броевите на нашата судбина, развој и биоритам на различни начини, а еден од нив е толкување по име и презиме.
Треба да го одредите бројот на букви од вашето име и презиме – еве го толкувањето:

A, И, J: 1
Б, Р, К: 2
Ц, Ч, Џ, Г, Л, С: 3
Д, Ѓ, Ќ, Љ, M, T: 4
E, Х, Н: 5
Њ, У, В, Ш: 6
О, З, Ж, Ѕ: 7
Ф, П 8

Важно е да ги соберете сите броеви што носат букви од вашето име и презиме. На пример, за името Марија Станиќ го добиваме бројот на судбина како што следува:
M + A + R + I + J + A = 4 + 1 + 2 + 1 + 1 + 1 = 10
Намалете го овој број на една цифра 1 + 0 = 1.
Направете го истото за презимето – S + T + A + N + I + Ć = 3 + 4 + 1 + 5 + 1 + 4 = 18, намалете на едноцифрен број 1 + 8 = 9
Потоа додадете го бројот на вашето име и презиме 1 + 9 = 10
Ако добиете двоцифрен број, намалете го на едноцифрен број.

Кога пресметувате, откријте што ви кажува бројот на вашата среќа и судбина:

Број 1
Овие луѓе копнеат по совршенство во сите полиња на својата работа; тие имаат вешти способности за размислување и подготвени се да ги постигнат своите цели без оглед на околностите. Ако се потпрат на своите способности и останат доследни на својата природа, тие можат да напредуваат во иднина. Сепак, важно им е да знаат кога да ги контролираат своите емоции и да го ограничат своето его. Ако се препуштат на себичност, можат да ги изгубат предвид своите планови и да ги нарушат односите во приватниот живот.

Број 2
Тоа се луѓе кои се стремат кон едноставност во животот. Тие секогаш се обидуваат да избегнат непотребни конфликти. Тие се многу љубезни, имаат развиено емпатија и честопати се омилени во општеството. Нивната единствена лоша страна е што имаат тенденција да ги занемаруваат своите потреби во однос на другите, а на подолг рок ова може да доведе до незадоволство поради пропуштени можности. Ако сакаат да ги реализираат своите желби во иднина, важно е да работат повеќе на својата самодоверба и да развијат поголема љубов кон себе.

Број 3
Тие имаат одлични комуникациски вештини и имаат талент да ги убедат луѓето, така што тие се идеални лидери и вешти сте во маркетингот. Тие сакаат да ги отвораат своите умови и да ја споделуваат својата имагинација и креативна енергија со другите. Тие често се вешти во уметноста. Нивниот главен недостаток е што иако тие се добри говорници, понекогаш тие се премногу сигурни за да ги знаат своите грешки. Ако се ослободат од својата интрузивност и егоцентризам, тие можат да направат голем успех во иднина.

Број 4
Луѓето кои припаѓаат на оваа група се добро организирани и ја извршуваат својата должност со крајна концентрација без никакви грешки. Тие добро ги знаат своите приоритети. Сепак, следејќи ја рутината, им е тешко да ги истражат своите можности и лесно можат да заглават во зоната на удобност. Ако станат поприлагодливи и понекогаш ризикуваат, можат да го постигнат она што го сакаат во иднина.

Број 5
Тие се вешти и имаат одлична смисла за хумор, а во животот се склони кон постојано напредување и развој. Тие лесно ги решаваат проблемите и се прилагодуваат на промените. Нивната маана е нестабилност и недостаток на авторитет. Кога најдат рамнотежа помеѓу нивната спонтаност и одговорност, тие можат да направат одлични резултати.

Број 6
Овие луѓе се посветени на својата мисија цел живот, а тоа е грижата за другите луѓе, животните и планетата како целина. Среќата на другите е суштината на нивната среќа. Понекогаш тие се многу емотивни и можат да бидат засегнати од работи на кои не можат да влијаат. Ако се фокусирате само на работи што се во ваша контрола, можете да бидете индивидуа која навистина може да го направи овој свет подобро место.

Број 7
Тие се исполнети со многу позитивни вибрации и овие луѓе секогаш стојат покрај вистината, без оглед на ситуацијата. Важно е да ги балансирате вашите емоции за да останете доследни на вашата природа. Најважно е што со секојдневна работа на себе, тие успеваат да се одбранат од негативното влијание на другите луѓе. Работете на својата енергија – тоа е вашиот најголем подарок што сте го добиле од судбината.

Број 8
Тие имаат чувство на материјалност и обично успеваат во бизнисот, но ризици може да се појават и на нивното патување. Во животот, тие исто така можат да се најдат во опасни ситуации или двоумење пред важни одлуки. Во такви ситуации, важно е да се одржи ладен ум, издржливост и сила. Обично, по предизвикувачки и ризични настани, тие стекнуваат стабилна позиција, а често и богатство.

Број 9
Друг во низата свети броеви, девет секогаш ветува. Тоа се непоправливи идеалисти и племенски души на кои им е туѓо сè што е ниско и подло. Понекогаш може да изгледаат наивно, но исто така и во овој пристап, тие имаат многу среќа. Тие се склони кон растојанија, височини и длабочини, така што сè што нема крај и граници може да им помогне да напредуваат.

Читај Следно

10,350FansLike
2,319SubscribersSubscribe

Најнови Вести