6 C
Skopje
среда, април 14, 2021
spot_img

ВАШАТА КРВНА ГРУПА ВЛИЈАЕ НА ТОА КАКВИ СТЕ ВО КРЕВЕТ

Германски научници направија бројни студии за да утврдат дали карактерот е тесно поврзан со крвната група.

Карактерот се сфаќа како клучни карактеристики на една личност, тој е збир на когнитивни и емоционални карактеристики на една личност.

Значи, дали карактерот, во комбинација со темпераментот, може да биде поврзан со крвната група и страста?

Логично, како и со други вакви истражувања, важи истото правило: некои ќе се согласат со резултатите, додека други ќе тврдат дека немаат никаква научна вредност.

Една од многуте студии покажала дека најжестоките љубовници имаат крвна група А, додека оние со група Б се најискрени и најсигурни партнери.

Крвната група АБ се карактеризира со чувствителност, додека оние кои имаат Нулта генерално се нетолерантни кон жените и често имаат конзервативни ставови кога станува збор за сексот.

Сепак, она што треба да се потенцира особено е дека односот помеѓу жена и маж не зависи најмногу од неговиот темперамент, туку од други фактори, како што е неговиот однос со неговата мајка.

Бидејќи за време на растењето стекнуваме одредени ставови и однесувања, тие се променливи, иако се дел од нашата личност. Ова значи дека односот помеѓу нас и нашиот партнер зависи од нас самите.

Некој што е нетолерантен кон жените, сè уште треба да ги преиспита своите модели на однесување и размислување, и да не се повикува на нивната крвна група.

Читај Следно

10,348FansLike
2,319SubscribersSubscribe

Најнови Вести