Connect with us

Hi, what are you looking for?

Забава

Секој вистински маж ги бара овие четири особини од партнерката

Многу врски започнуваат со голема страст. Партнерите се истражуваат еден со друг ментално, физички и емоционално за подобро да се запознаат.

Опстанокот на врската е потраен потфат, бидејќи мажите, како и жените, бараат одредени квалитети што ќе им се допаднат за да можат да планираат заедничка иднина.

Психолозите открија што е клучно за мажите кога одлучуваат дали да планираат долгорочна врска или сè ќе остане само на краткорочна епизода на страст.

1. Идентитет

Кога се во врска, партнерите сакаат да се разгалуваат едни со други. Ова е добро од многу причини, но има еден негативен аспект кога се чувствувате пријатно – можете да го изгубите личниот идентитет. Малку по малку и на крајот може да се случи повеќе да не знаете кои сте и што сакате, бидејќи премногу долго го правите она што го сака вашиот партнер.

Мажите сакаат партнерка покрај нив која никогаш не го губи својот идентитет. Тие сакаат партнерка која е посветена на врската, но во исто време работи на тоа да биде најдобрата верзија за себе. Нема ништо попривлечно од силна и самоуверена личност.

2. Мотивација

Губење работа, расправија со пријател, борба со килограми … На жените им се допаѓа кога „другата половина“ е нивна поддршка во тешки ситуации. Но, мажите навистина не го сакаат тоа толку многу.

Тие сакаат жени кои се способни да се справат со сите проблеми и неволји и кои секогаш се мотивирани да одат напред.

3. Цели

Љубовта не е само кога се сакаме, туку и кога гледаме во иста насока. Секој маж до него сака партнерка со која ќе ги дели истите животни вредности, цели и соништа.

Ако не се совпаѓате овде, врската нема перспектива, без оглед на интензитетот на страста што ја чувствувате едни за други.

4. Посветеност

Љубовта е убава, но во исто време може да биде и „тешка работа“. Врската бара време, енергија и посветеност. Мажите сакаат партнерка од која можат да добијат и се подготвени да возвратат на истиот начин.

Тие сакаат некоја што ќе се обиде да ги разбере. Некоја што ќе биде вистински заинтересирана за своите чувства и ќе се обиде да разбере низ што поминуваат.

Но, исто така, вистинските мажи знаат дека емотивната врска е двонасочна улица и дека е ирационално да се очекува „светот да се врти околу нив“. Вистинските мажи знаат дека подеднакво внимание им се посветува и на партнерите во врската.

најчитани вести

Забава

Жителите на Нови Сад влегоа во 1977 година заедно со најважниот гостин во земјата – Јосип Броз Тито. Беше голема чест за власта во...

Забава

Лепа Брена важи за една до најголемите ѕвезди на нашите простори. Има долгогодишна кариера, па поради тоа не изненадува фактот дека има толку многу...

Забава

Не велат залудно – пазете што сакате, можеби ќе се оствари. Во случај на една девојка, не само што ѝ се оствари нејзината најголема...

Забава

Групниот с**с е табу тема, па речиси сите ги кријат своите фантазии, но една 62-годишна професорка на факултет за британски „Гардијан“ ги сподели своите...