Connect with us

Hi, what are you looking for?

Забава

ЈАПОНСКИ ХОРОСКОП ЈА РАЗОТКРИВА СУДБИНАТА

Според Кигаку, јапонската наука за совпаѓање на судбините, секој од нас при раѓањето добил една од деветте sвезди, што го означува нашиот карактер и станува наш водич низ животот. Во зависност од ѕвездата под која сте родени, поединците можат силно да бидат привлечени и добро да се согласуваат, или да бидат одбивни едни кон други и никогаш да не најдат заеднички јазик.

За почеток, пронајдете ја вашата sвезда во годината кога сте родени, вашиот  К број. Многу е лесно да се пресмета. Додадете ги последните две цифри во годината на раѓање. Ако збирот е двоцифрен број, додадете ги тие две цифри за да добиете едноцифрен број. Потоа одземете го тој број од бројот 10 и ќе го добиете вашиот  К број.

На пример, ако сте родени во 1989 година, формулата би изгледала вака:
8 + 9 = 17
1 + 7 = 8
10 – 8 = 2
Вашиот К број е 2.

Откако ќе го пронајдете вашиот број, проверете кој знак сте и што открива за вас. Исто така, проверете со кои луѓе се сложувате најдобро, односно со кои луѓе ви е судено да бидете поврзани, а тоа исто така се разликува во тоа дали сте родени како жена или како маж под одреден знак.

На пример: Жена од Бела вода фантастично се согласува со луѓе родени во знакот на бел метал и црвен метал, а на маж од истиот знак му е судено да биде поврзан со светло зелено дрво и темно зелено дрво.

1. Бела вода
Луѓето родени во овој знак се карактеризираат со прилагодливост и релаксација. Тие се пријатни и затоа се омилени во општеството. Од друга страна, тие можат да имаат проблеми со независноста, со создавање на сопствена слобода и честопати се мачени од неизвесност.

Во својата младост, поради тоа, тие можат да имаат проблеми со животната средина, но и со самите себе. Стабилноста им доаѓа со возраста кога нивниот креативен талент и знаење ќе дојдат до целосно изразување, така што колку повеќе стареат, толку се позадоволни од животот. Можно е да доживеат признание и успех во нивните позрели години.

Понекогаш знаат да се однесуваат малку незаинтересирано за другите, но многу добро знаат како да ги слушаат луѓето и да ги чуваат нивните тајни. Тие се прилично активни во љубовта и желни за промени. Тие покажуваат голем интерес за спротивниот пол и се склони кон чести промени на партнерите. Сепак, тие ги чуваат деталите за нивниот приватен живот за себе.

Кобна врска:

За жени – тие најдобро се совпаѓаат со 6 и 7.

За мажи – најдобро со  3 и 4

horoskop, japan

2. Црна земја

Овие се индивидуи со прекрасен карактер, тие се избалансирани, ненаметливи и грижливи кон луѓето околу нив. Тие не се склони да донесуваат независни одлуки, па затоа најдобро функционираат како тимски играчи, соработници на разни проекти за кои е потребно трпеливост и флексибилност.

Тие се многу добри работници, прецизни и исклучително фокусирани на работата, не е лесно да се одвлече вниманието од нив. Луѓето родени под овој знак, честопати успешно го спроведуваат она што го мислат, без брзање, полека и сигурно.

По природа се малку идеалистички, а во секојдневниот живот знаат да бидат малку непрактични. Семејството и бракот се исклучително важни за нив и тие се многу сериозни и сигурни во тој поглед. За нив, емоциите се нешто што не го сфаќаат лесно.

Кобна врска:

За жени – најдобро се согласувате со 9.

За мажи – најдобро одат со 6 и 7.

3. Светло зелено дрво
Тоа се луѓе полни со енергија и вродена љубопитност на децата, па затоа се одлични на креативни или социјално корисни работни места. Тие се весели и активни, секогаш подготвени за нови предизвици. За време на работата, тие брзо се уморуваат и не толерираат монотонија, која им влече позитивна енергија од телото. Личностите родени под овој знак често постигнуваат успех на 30-годишна возраст.

Тие се романтични идеалисти по душа, и претежно среќни во љубовта. Нивното семејство е многу важно за нив, тие го ценат исклучително и ги негуваат семејните односи. За нив е важно да имаат добри односи со другите, па затоа се обидуваат да го постигнат тоа. Тие се среќни што им помагаат на луѓето, но има и такви кои ја користат нивната љубезност.

Тоа се луѓе од исклучително позитивна природа, иако се свесни дека не можат секогаш да веруваат на секого. Сепак, тој оптимизам ги мотивира повторно да гледаат на животот позитивно, и на нивната жртва како на нешто значајно и вредно.

Кобна врска:

За жени – најдобро се согласувате со 1.

За мажи – најдобро се согласувате со 9.

4. Темно зелено дрво
Личностите родени во овој знак се крајно амбициозни и практични. Тие обично успеваат во бизнисот до 40-та година од животот, па подоцна знаат да изберат помирен начин на живот. Тие се срдечни и пријатни по природа, затоа луѓето ги сакаат.

Тие секогаш се обидуваат да не повредат никого дури и кога се принудени некому да кажат нешто лошо и негативно. Тие се претпазливи од интриги и озборувања и за нив е исклучително важно што мислат другите за нив, односно сакаат да бидат во добра состојба.

Тие имаат тенденција внимателно да ги слушаат другите, но не се склони да зборуваат отворено за сопствените емоции, па затоа ретко зборуваат за тоа. За нив е многу важно да имаат слобода и независност, како во материјалниот, така и во љубовниот аспект на животот. Иако, тие се многу неодлучни кога ќе им се даде можност да влезат во врска, па честопати пропуштаат добри љубовни можности.

Кобна врска:

За жени – најдобро се согласувате со 1.

За мажи – најдобро се согласувате со 9.

5. Жолта земја
Тоа се луѓе со силна индивидуалистичка личност кои се склони кон конкуренција и не сакаат да бидат водени од никого. Тие многу ја ценат искреноста и не толерираат празни разговори и дискусии. Тие немаат проблем да ги искажат своите мислења и ставови отворено и директно.

Кога станува збор за донесување одлуки, тие се мудри и внимателни, никогаш нема да донесат одлука без претходно да размислат за тоа. Откако ќе донесат одлука, ќе биде тешко да се смени. Тие често доживуваат успех во средната возраст правејќи го она што го сакаат.

Бидејќи станува збор за индивидуи кои живеат многу динамично и честопати се под голем притисок, тие имаат тенденција периодично да се повлекуваат во тишина без гужва со цел да се релаксираат, медитираат и да се наполнат со позитивна енергија. Тие се многу чувствителни, верни му се на партнерот, но и малку посесивни.

Кобна врска:

За жени – најдобро се согласувате со 9.

За мажи – најдобро одат со 6 и 7.

6. Бел метал

Луѓето родени под овој знак имаат исклучителна самоконтрола, тие се независни, сериозни и доследни. Тие имаат тенденција да се борат за највисоките позиции и не мируваат додека не ја постигнат целта што си ја поставиле за себе, само тогаш се среќни. Успехот се јавува почесто во подоцнежните години отколку во младоста.

Од друга страна, тие не се многу прилагодливи на нови ситуации и имаат проблеми со отвореност, па затоа честопати наидуваат на проблеми во односите со други луѓе. Тие имаат тенденција да избегнуваат ново опкружување, како и нови луѓе, особено оние кои предизвикуваат несигурност и недоверба во нив.

За овие лица, loveубовта не е најважната работа во животот, но кога имаат партнер, тие знаат да се однесуваат љубоморно и посесивно, како партнерот да е нивна приватна сопственост.

Кобна врска:

За жени – тие најдобро се совпаѓаат со 2, 5 и 8.

За мажи – најдобро се согласувате со 1.

7. Црвен метал
Овие се многу талентирани луѓе полни со разни идеи, кои се склони кон брзо размислување и лесно донесување одлуки. Тие се потпираат на сопствените сили и можности.

Тие можат да изгледаат нагло, особено за луѓето кои не ги познаваат добро, но не сакаат да преземаат несовесни ризици. Најчесто стануваат независни во својата младост, а врвот на нивните кариери е по 40-та година од животот.

Тие се многу пријателски и квалификувани индивидуи, што им го олеснува патот до успехот. Исто така, тие лесно се прилагодуваат на различни ситуации и разновидни групи на луѓе. Никогаш не им е досадно во љубовта, нивниот љубовен живот е богат иако се прилично пребирливи за избор на партнер. Откако ќе ја изберат сродната душа, таа личност генерално има одлучувачко влијание врз нивниот понатамошен живот.

Кобна врска:

За жени – тие најдобро се совпаѓаат со 2, 5 и 8.

За мажи – најдобар натпревар 2, 5 и 8.

8. Бела земја
Под овој знак се раѓаат луѓе кои се стремат кон совршенство. За нив, мотото на животот е да го постигнат најдоброто и најмногу во сè. Астролозите ги споредуваат овие лица со феникс затоа што имаат одредена моќ да ја поправат својата судбина – тие повторно се издигнуваат од пепелта до незамисливи височини.

По природа, тие се тивки, сериозни, внимателни и цврсти и не се склони да подлегнат на животните проблеми. Исто така, од мали нозе, тие имаат тенденција да вложуваат големи напори да ја постигнат целта што ја замислиле. До успехот доаѓаат постепено, полека, но сигурно, благодарение на сопствената работа, труд и упорност.

Во љубовта тие се склони кон длабоки, искрени и долги врски. Тие не избираат партнер лесно, и кога ќе го пронајдат вистинскиот, не се предомислуваат, што се однесува до нив, тоа е љубов кон животот.

Кобна врска:

За жени – најдобро се согласувате со 9.

За мажи – најдобро одат со 6 и 7.

9. Пурпурен оган
Овие се активни и квалификувани индивидуи кои се чини дека имаат одреден магнет за привлекување богатство. Тие често се богати. Тие имаат површна природа, иако изгледа дека оние што не ги познаваат добро стојат пред внимателни личности. Тоа се луѓе кои генерално немаат трпеливост или волја да анализираат и да влезат во сржта на нешто или некого.

Тие ги решаваат дилемите импулсивно, без многу размислување, што на крајот резултира со тоа што често жалат за своите постапки. Тие не се склони да ги поправаат своите грешки, тие повеќе би сакале да го игнорираат, да се откажат од сè и да се свртат кон нешто друго.

најчитани вести

Македонија

Како што Заев се колнеше во „жицата македонска“, така и „жицата“ на првиот човек на ВМРО-ДПМНЕ не издржа многу. Две ипол години по донесувањето...

Македонија

Еден од самопрогласените лидери на антинато и анти ЕУ движењата во Македонија, Љупчо Палевски, на социјалните мрежи излезе со поддршка на операцијата за напад...

Свет

Шејн Волтерс од Барнли ќе ги помине следните две години во затвор за сексуално злоставување на невини кокошки. Волтерс, инаку работник во супермаркет, доби...

Македонија

После подолг период американската амбасадорка Кејт Мари Брнс се појави со интервју во македонските медиуми и тоа токму на Телевизија Телма, која минативе неколку...