Connect with us

Hi, what are you looking for?

Балкан

Хрватска планира да воведе ТРАЈНА РАБОТА ОД ДОМА

Меѓу предлозите за измена на Законот за работни односи во Хрватска, на прво место сигурно ќе бидат пофлексибилни договори за вработување на неопределено време, т.е. решение за полиберални услови во кои договорите за вработување можат да бидат раскинати во иднина.

Според најавите на хрватскиот министер за труд Јосип Аладровиќ, треба да се модернизираат одредбите за работа од дома или теле-работа, како и можност за зголемување на часовите на дополнителна работа, а синдикатите и работодавците веќе објавија дека имаат малку подолг список на желби, пренесува Танјуг.

Во однос на најчувствителното прашање, отпуштањата, и Министерството за труд и работодавачите сметаат дека пофлексибилните договори треба да го намалат бројот на нови договори на определено време.

Имено, во последните години тие станаа практично правило во Хрватска, и според ЗОР, тие треба да бидат исклучок.

Два модели

Како што дознава „Јутарњи лист“, се верува дека постојниот оглас за „работа на посебно место на работа“ треба да се задржи во ЗОР и да се воведе нов – работа на далечина што би овозможила два режима – привремена работа на далечина и трајна  работа на далечина.

Во првиот случај, од време на време би било можно работниците да работат надвор од просториите на компанијата, но тие ќе бидат одговорни за условите во кои работат. За трајно работење на далечина, тие предлагаат да се утврди неданочен надомест за трошоците што работникот ги има во сопствените простории и кои работодавачот потоа би му ги платил.

Работодавачите имаат и бројни предлози за поедноставување на одредбите за законско регулирање на работното време, а меѓу нив повторно ќе стават на дневен ред паузата на работа да не влегува во работното време..

Евиденција за работното време

Исто така, се прави напор за значително да се поедностави евиденцијата на работното време, што вклучува прекувремена работа, на пример, со воведување на можност за дефинирање на рамномерна работа за одредени категории работници (особено оние кои можат да работат во флексибилен режим).

Кругот на лица кои самостојно го одредуваат своето работно време ќе се прошири, а одредбите за годишен одмор би се поедноставиле, особено оние што се однесуваат на планирање, користење и исплата на годишен одмор.

Се планира и дефинирање на „чекање за работа“ во вонредни околности, како што е, на пример, пандемија. Предлогот е да се пропише основата за пресметување на надоместокот за „чекање за работа“, истиот надоместок за невработените, кој би се плаќал од државниот буџет, за да не го сноси работодавачот.

„Чекање“ би значело дека работникот е сè уште формално вработен до крајот на вонредните околности и го зачувал работното место.

најчитани вести

Македонија

Медиа.мк ексклузивно дознава дека во тек е голема полициска акција во која се апсат дилери и насилници во Кавадарци, запленета е одредена количина на...

Македонија

Во своето гостување во телевизија Стар, претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски не сакаше многу да го коментира градоначалникот на Кавадарци, Митко Јанчев кој го...

Македонија

Митко Јанчев пред малку повика на протест пред седиштето на ВМРО-ДПМНЕ каде ќе се бара оставка од Мицкоски. “Почитувани, Митко Јанчев, претендент за претседател...

Македонија

По долго боледување на 51 година утринава почина Горан Костадиновски – Гокси, еден од основачите на групата Комити. Си замина еден голем Вардарец, еден...