Connect with us

Hi, what are you looking for?

All posts tagged "Крал Марко"

Македонија

Маричката битка позната и како Втора Маричка битка, се одиграла на реката Марица близу до селото Черномен (денес Орменио во Грција) на 26 септември 1371 помеѓу Отоманската војска предводена од...