4.8 C
Skopje
понеделник, март 25, 2024

Еве кои три работи ве УНАЗАДУВААТ НА РАБОТА

Доцнење

Секогаш постојат ситуации надвор од ваша контрола кои што ќе предизвикаат да доцните, но ако ваквите ситуации се повторуваат секоја недела или ден, запрашајте се дали проблемот можеби е во вас.

Ако сакате колегите и претпоставените да ве сфаќаат сериозно и да ве почитуваат, секогаш обидете се да бидете точни и навремени. Кога ќе започнете да работите навреме и ќе ги завршите задачите што се очекуваат од вас на време, без одлагање и многу подобро.

Став

Секој од нас на работа има колеги кои го иритираат, за кои сметаме дека не ја сфаќаат сериозно работата и не ја прават како што треба, но сè додека не управувате со сопствен бизнис и вработени, обидете се да ги почитувате сите ваши колеги.

Бидете љубезни, сочувствителни и искрени. Замерката за колегите не може да ви помогне на кој било начин, може само да ви одомогне.

Воедно постојат ситуации каде сте ја завршиле работа како што треба, но сметате дека постојано не ве забележуваат. Понекогаш некои шефови реагираат само кога ќе погрешите, но ако сметате дека треба да добиете одредени заслуги за својот труд или унапредување разговарајте со претпоставените и покажете дека вредите.

Озборувања

Ако некогаш сте се доживеале да бидете предмет на озборување во канцеларија, тогаш знаете колку е иритирачки и колку штети на нечија репутација.

Оставете ги озборувањата на кафе со најдобрите пријатели и однесувајте се со колегите достоинствено и со почит како што тоа го очекувате за вас од другите.

Кога ќе стоите настрана од озборувањата ќе забележите не само дека имате подобар однос со колегите но и повеќе време за вашите задачи

Читај Следно

10,371FansLike
2,319SubscribersSubscribe

Најнови Вести