spot_img
21.8 C
Skopje
вторник, август 17, 2021
spot_img

Владата го прогласи Водно за заштитено подрачје од петта категорија

Владата донесе одлука за прогласување на дел од Водно за заштитено подрачје од петта категорија.

„Со оваа одлука се овозможува зачувување на автентичната состојба на природата преку заштита на природните и други вредности; спречување на дејствија што можат непосредно или посредно да предизвикаат нарушување на природната рамнотежа на екосистемите; создавање на поволни услови за заштита, зачувување и унапредување на биолошката и пределската разновидност и природното наследство и одржливо користење на природните ресурси на начин на кој не се загрозува опстанокот на видовите и нивната природна рамнотежа“, се наведува во соопштението на Владата.

Читај Следно

10,371FansLike
2,319SubscribersSubscribe
spot_img

Најнови Вести