27 C
Skopje
четврток, април 29, 2021
spot_img

Eве колку трае семејното проклетство и како да се ослободиме од него!

Самоубиството може да ги „зарази“ следните неколку генерации

Од нашите предци наследивме изглед, начин на размислување, духовност, емоции. Колку генерации трае семејното проклетство! Дали верувате во ова?

Проблеми со зависни болести, болести, неуспеси, исто така, можат да бидат наследени, и на овие „стапици“ на семејното стебло треба да се работи, за да не се повторат.

Шаманите и филозофите веќе долго време ја забележуваат важноста на нивното влијание врз нас и прибегнуваат кон разни духовни прочистувања.

Сè што ни се случува денес е последица од минатото. Тоа влијае на нашите партнерства, емоционалната стабилност, физичкото здравје, чувството на страдање или радост, нивото на успех …

Максималното влијание на суптилните тела на нашите починати предци не ја надминува четвртата генерација. Значи, значително влијание достигнува до нашите чикунбаби и чакунди, не повеќе од тоа.

Изгубени души

Не се сите смртни случаи добри, ниту сите предци се добронамерни. Има интересни случаи на ненадејна смрт (автомобили, несреќи, мистериозни болести …) кога душата на предците доживува шок и не успее да направи мирно патување на повисоко ниво. Душите потоа остануваат заробени и се обидуваат да комуницираат со потомци кои не ги слушаат.

Тогаш можеме да имаме чувство на вознемиреност, страв, недостаток на енергија, а во најекстремни случаи се случува судбината да се движи во насока на судбината на починатиот.

Самоубиството може да ги „зарази“ следните неколку генерации и ако оваа траума на предците не се третира правилно, се случува самоубиства да се појават во исто семејство во неколку генерации. Во случај на несреќи, честопати се случува душата на починатиот да остане на тоа место, да го окупира просторот.

Повторување на судбините

Често се случува сиромашните родители кои работеле напорно цел живот да ги стекнат основните работи за живот, да инвестираат во наследници и во нивното образование. Иако тоа го прават со најдобри намери, тие нè оставаат со своите неисполнети желби, животни модели, товари и периодични судбини. Голем број на луѓе не знаат како да се отцепат од овие влијанија и целиот свој живот има впечаток дека живеат нечиј туѓ „живот на другите“.

Затоа е потребно да се работи на семејното стебло, да се лекуваат стапиците и траумите што ни ги остава. Само тогаш, предците постојат добри и ни го даваат ветерот во грб на нашето индивидуално патување.

Влијанието на претходните генерации

1) Прва генерација – Да.
2) Втората генерација – тие ги претставуваат нашите родители и го формираат нашето тело, здравје, ги пренесуваат нашите верувања и обрасци на однесување.
3) Трета генерација – ги претставуваат нашите баби и дедовци и тие се одговорни за нашиот интелект, таленти и способности.
4) Четвртата генерација – нашите прабаба и дедо и тие се одговорни за нашата радост и хармонија во животот и нашата материјална благосостојба.
5) Петта генерација – нашите прабаби и пра прабаби се одговорни за нашата безбедност во животот.

Читај Следно

10,347FansLike
2,319SubscribersSubscribe

Најнови Вести