Connect with us

Hi, what are you looking for?

Забава

Интелигенцијата носи свој проблем – Еве со што се соочуваат интелигентните луѓе

Научниците открија нови интересни работи за интелигентните луѓе

Иако на многу паметни луѓе може да им биде полесно да научат, да запомнат и да извршуваат задачи, во еден аспект, просечните интелигентни луѓе имаат предност заради љбовта.

Според едно истражување, интелигентните луѓе имаат тенденција да ја анализираат ситуацијата и, потпирајќи се на претходните настани, предвидуваат што може да се случи. Бидејќи тие се потпираат на менталниот аспект во односите, паметните луѓе имаат поголема веројатност да ја прекинат врската во првиот проблем.

Зошто паметните луѓе немаат среќа во љубовта?

Ако искуството е најдобриот учител, интелигентните луѓе ќе се потпрат на искуството за да се водат низ сите ситуации. Меѓутоа, во овој случај, иако поминуваме низ слични ситуации во секоја врска, она што уништува една врска не мора да уништи друга. Прекумерното размислување за поранешните љубови може да донесе многу потешкотии во новата врска.

Токму поради искуството од претходните врски, интелигентните луѓе имаат тенденција да постават блокада и тешко е да се отворат. Нивниот аналитички мозок не престанува да размислува за минати ситуации, па веднаш доаѓаат до заклучок дека тоа ќе се повтори.

Исто така, истражувањето покажало дека паметните луѓе сметаат дека е подобро да бидат сами отколку со погрешна личност и дека ова е една од главните причини зошто им е тешко да најдат партнер.

најчитани вести

Македонија

„Охридскај“ пишува дека спортската обложувалница „Спорт-Лаиф“ се соочува со проблеми затоа што треба да му исплати на еден човек во Охрид дури седум милиони евра,...

Македонија

ВМРО-ДПМНЕ има сериозен проблем кога во ситуација на општа разочараност од работењето на владата, не може да направи двоцифрена предност пред СДСМ.Наместо огромна разлика...

Х-Фајлс

„Кафето е култура и традиција. Навредите и лутењето се знак на некултура и слабост, а зависта го јаде човекот од внатре“. Вака директорот на...

Македонија

Првите луѓе на Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски се залагаат за реформи во образовниот систем, но преку враќање назад 1200 години.Имено, директорот на проопозициската...