Connect with us

Hi, what are you looking for?

Македонија

ЈАВЕН ОГЛАС за засновање на работен однос на 600 извршители на работно место „Полицаец“

Министерството за внатрешни работи согласно своите организациони потреби, како и согласно одредбите од Законите за внатрешни рабои и за полиција и подзаконските акти денес објави јавен оглас за прием на 600 извршители за работното место “полицаец“.

За засновање на работен однос на 600 извршители на работно место „Полицаец“ за работа во Министерството за внатрешни работи, и тоа:

1. во Сектор за внатрешни работи Скопје ——————————– 100 извршители

2. во Сектор за внатрешни работи Струмица —————————– 50 извршители

3. во Сектор за внатрешни работи Охрид ———————————- 50 извршители

4. во Сектор за внатрешни работи Битола ——————————— 50 извршители

5. во Сектор за внатрешни работи Тетово ———————————-30 извршители

6. во Сектор за внатрешни работи Велес ———————————– 30 извршители

7. во Сектор за внатрешни работи Штип ———————————– 30 извршители

8. во Сектор за внатрешни работи Куманово —————————– 50 извршители

9. во Регионален центар за гранични работи Север ——————– 50 извршители

10. во Регионален центар за гранични работи Запад ——————– 30 извршители

11. во Регионален центар за гранични работи Југ ————————- 30 извршители

12. во Регионален центар за гранични работи Исток ——————– 20 извршители

13. во Оддел за заштита на определени личности и објекти ———– 30 извршители

14. во Единица за брзо распоредување —————————————- 30 извршители

15. во Единица за специјални задачи —————————————— 20 извршители.

По спроведената постапка за селекција, избраните кандидати за полицаец склучуваат договор за основна обука за полицаец во времетраење од 1 (една) година, која ќе се спроведе во Центарот за обука во Министерството за внатрешни работи и на истата се упатуваат за 10% поголем број кандидати за

најчитани вести

Македонија

„Охридскај“ пишува дека спортската обложувалница „Спорт-Лаиф“ се соочува со проблеми затоа што треба да му исплати на еден човек во Охрид дури седум милиони евра,...

Забава

Астролозите предвидуваат многу среќна година, богата со настани и отворена за нови можности. 2021 година ќе биде судбоносна за сите, но три хороскопски знаци...

Македонија

На 25.12.2020 во 18.30 часот во СВР Скопје, Б.С.(50) од с.Шишево,скопско пријавил дека околу 14.50 часот додека бил на работно место во фирма на...

Забава

Пејачката Сандра Африка не крие дека нема среќа во љубовта и дека досегашниот избор на парнери не бил доволно добар за да се венча...