Connect with us

Hi, what are you looking for?

Забава

НОВА ГОДИНА Е МОМЕНТ КОГА СЕ СОЗДАВААТ НОВИ ВРСКИ – Еве зошто

Статистиката вели дека Нова година е ден кога има најмногу раскинати врски. Во таа еуфорија би се очекувало спротивното но, работите гледано низ бројки велат дека е така. Новогодишната еуфорија очигледно повеќе упатува на нови комбинации отколку што придонесува за зацврстување на постојните.

Значи, поголеми ви се шансите да сретнете нов љубов. Ако сакате да знаете како да најдете љубов во Новата година, еве 3 области што мора да ги разгледате.

1. Самоиспитување

Првиот чекор кон здрава врска е да се познавате и прифаќате себе си. Самопочитта е квалитет што ќе привлече позитивни луѓе. Размислете за вашиот животен стил, ставови, аспирации и животни цели. Овие размислувања ќе ви помогнат да откриете кој тип на личност сакате во вашиот живот.

Ако правите самоанализа, важно е да не бидете премногу критични. Вие сте добра личност, но можеби ќе сакате да ги разгледате минатите врски или да добиете искрени информации од другите. Значи, луѓето на кои им верувате мора да бидат оние кои имаат предвид што е прифатливо за вас. Мора да верувате дека сте симпатични пред да започнете да барате некој со кој да започнете емотивна врска. Ако не, тешко е да очекувате дека другата личност ќе ве сака.

Оддалечете се од луѓето кои можеби ве третирале негативно во минатото.

Престанете да се сомневате во себе и да негувате поразително чувство на недостојност поради емоционална злоупотреба во минатите врски и не пренесувајте ги во потенцијално здрава врска.

Ако сте негативни и затворени, потешко ќе најдете некој што ќе ве сака.

2. Очекувања

Ако љубовта не ви се случи кога ја очекувате, тоа не е крај на светот. Не е добра идеја да бидете задоволни со првата личност која покажува интерес за вас. Нека не ве лажат одличните изјави ако забележите дека не се искрени. Можеби мислите дека тоа е љубов, но всушност тоа е само минлива занесеност поттикната од потребата за дружење и внимание. Важно е да внимавате на црвените знамиња и да не ги игнорирате доколку се појават.

3. Проверете ја вашата околина

Не можете да очекувате дека љубовта одеднаш ќе се појави ако сте затворени во четири sида. Ако не сте во рамките на стрелата на Купидон, не можете да бидете ни мета! Правењето позитивни промени во вашиот живот и навики може да ви помогне да го надминете јазот. Размислете за вашата гардероба, грижа, рутина, места што често ги посетувате и луѓето во вашиот живот.

најчитани вести

Балкан

Јосип Броз Тито често се состануваше со многу светски лидери и на патувањата го дочекуваше најсвечен пречек, а начинот на кој го пречекаа во...

Забава

Астролозите предвидуваат многу среќна година, богата со настани и отворена за нови можности. 2021 година ќе биде судбоносна за сите, но три хороскопски знаци...

Свет

Баба Ванѓа, чие вистинско име е Вангелија Гуштерова, беше наречена „Нострадамус на Балканот“, заради нејзините предвидувања кои гледаат на крајот на светот во 5079...

Свет

Универзитетот Монаш во Мелбурн објави откривање на група научници кои посочуваат дека антителата спречуваат повторна инфекција најмалку осум месеци. Нивната работа, објавена во списанието...