Connect with us

Hi, what are you looking for?

Забава

Еве по колку литри вода на ден треба да пиете според вашата тежина

Секоја диета и начин на слабеење значи трошење на доволна количина на вода, што е два литра, или осум чаши.

Еве колку вода дневно треба да пиете за да изгубите дел од вашата телесна тежина, во споредба со килограмите кои ги имате

– Ако имате 60 кг, треба да пиете 2 литри вода секој ден

– 65 кг, треба да пиете 2,1 литри вода секој ден

– 70 кг, треба да пиете 2,3 литри вода секој ден

– 75 кг, треба да пиете2,5 литри вода секој ден

– 80 кг, треба да пиете 2,6 литри вода секој ден

– 85 кг, треба да пиете 2,8 литри вода секој ден

– 90 кг, треба да пиете 3 литри вода секој ден

– 95 кг, треба да пиете 3,2 литри вода секој ден

– 100 кг, треба да пиете 3,3 литри вода секој ден

– 105 кг, треба да пиете 3,4 литри вода секој ден

– 110 кг, треба да пиете 3,6 литри вода секој ден

– 115 кг, треба да пиете 3,7 литри вода секој ден.

најчитани вести

Балкан

Јосип Броз Тито често се состануваше со многу светски лидери и на патувањата го дочекуваше најсвечен пречек, а начинот на кој го пречекаа во...

Забава

Астролозите предвидуваат многу среќна година, богата со настани и отворена за нови можности. 2021 година ќе биде судбоносна за сите, но три хороскопски знаци...

Забава

Додека целата естрада се жали дека нема настапи поради мерките кои се воведени за превенција од КОВИД-19, Северина си најде начин како да го...

Забава

Кристина Кија Коцкар, Катарина Живковиќ и заминаа на патување и искористија шанса целосно да се препуштат на уживањето. Пејачките решија да избегаат од Белград...