Connect with us

Hi, what are you looking for?

Македонија

ИНИЦИЈАТИВНИОТ ОДБОР МУ ОДГОВОРИ НА МИЦКОСКИ: Ние сме ВМРО, а за да ја победиме СДСМ потребно е прво да се тргнеш

Соопштение на Иницијативниот одбор за вонреден конгрес на ВМРО-ДПМНЕ

Предмет: Одговор на прашањето на Александар Николовски упатено на гостувањето на Канал 5

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ треба да е храбар, мудар и чесен.
Бидејќи сеуште актуелниот претседател Христијан Мицкоски нема храброст лично да праша, па мораше преку други да се обрати до иницијативата, еве го одговорот на тоа што го интересира.
Иницијативниот одбор не беше формиран со намера да прерасне во партија и да креира политики. Сите ние сме ВМРО-ДПМНЕ и таа е идејата која што не води. Многумина членови на одборот се многу подолго во партијата од самиот Мицкоски и невкусно е тој или некој испратен од него јавно да манипулира.
Иницијативниот одбор беше формиран со една цел, одржување на вонреден конгрес на кој Мицкоски ќе даде отчет пред делегатите кои го избраа и истите ќе гласаат дали имаат доверба во него да ја води партијата. Затоа иницијативниот одбор не дискутира и не зазема заеднички ставови по други политички теми.
Втора работа зошто фокусот на иницијативниот одбор е Мицкоскоски , а не Заев е фактот што Мицкоски во овие три години се покажа дека е добар само како статист во изборните победи на СДСМ.
Иницијативниот одбор смета дека Мицкоски нема капацитет да ја обедини партијата.
Мицкоски нема капацитет ниту да ги подобри односите со меѓународната заедница или да ги крене коалициските капацитети на ВМРО-ДПМНЕ.
ВМРО-ДПМНЕ со Мицкоски само губи, а граѓаните во него не препознаваат потенцијал кој би можел да ја води државата.
Затоа, доколку постои искреност во желбите ВМРО-ДПМНЕ да се консолидира и да стане сериозна алтернатива на СДСМ, прво нешто кое што треба да се направи е оставка на Христијан Мицкоски и избор на нов претседател на партијата.
Се друго е само пролонгирање на агонијата и овозможување на Мицкоски подолго да остане во неговата фотеља, а СДСМ да ги добива сите наредни избори.
Изборот е или ВМРО-ДПМНЕ или Христијан Мицкоски.

најчитани вести

Македонија

Нов тежок дебакл доживеаја политиките на Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски. Неговата желба да профитира од стравот на граѓаните од корона вирусот и намерата...

Балкан

Предвидувањата одат до 3797 година кога Баба Ванѓа рече дека животот на Земјата ќе исчезне. Баба Ванѓа, бугарски пророк, е позната по своите пророштва....

Балкан

Златото изнесено од Југославија на почетокот на Втората светска војна сè уште постои и, очигледно, се наоѓа во Банката на федерални резерви на САД (FED) во Њујорк!...

Свет

Пред малку пасторот Марк Брнс, еден од најблиските соработници на Претседателот Трамп сподели информација која одекна како бомба во светот дека Претседателот ќе го...