Connect with us

Hi, what are you looking for?

Спорт

Кампања на ФИФА: Зборувајте против местење на натпревари. Препознајте, спротивставете се и пријавете

ФИФА и канцеларијата на Обединетите нации за дрога и криминал (UNODC) ги здружија силите за нова кампања која го охрабрува луѓето кои се вклучени фудбалот да зборуваат против местење на натпревари и да ја подигнат свеста за доверливите платформи за известување на ФИФА.

Меѓународниот ден за борба против корупцијата, 9. декември, содржи пораки од голем број легенди на ФИФА, вклучувајќи ги Сун Вен, Иван Кордоба, Лук Вилшир, Ваел Гома, Стипе Плетикоса, Клементин Туре и Бибијана Штајнхаус, кои ги охрабруваат сите во фудбалот да препознаат, да се спротивстават и да пријават каков било пристап со можност да се „намести” натпревар преку доверливи платформи за известување на ФИФА.

Зборувајте против местење на натпревари. Ако ви се пристапи, препознајте, спротивставете се и пријавете на FIFA преку fifa.com/bkms и апликацијата за интегритет на FIFA или контактирајте [email protected]

sportmedia.mk

најчитани вести

Балкан

Кога откриле дека вселенската програма што ја купиле е неисправна, Американците ги побарале парите, но секако не ги добиле назад. Русите први го освоија...

Забава

Албанката Емануела Руст направила хаос на социјалните мрежи, го фасцинирала машкиот дел од публиката. Таа е прва албанска судика која суди под знакот на...

Забава

Соништата сè уште не се доволно истражена област на свеста, но она што е познато е дека, во некои случаи, тие ги претставуваат нашите...

Забава

На социјалната мрежа Твитер се појавила урнебесна снимка каде што главни актери се Ана Бекута и нејзиниот партнер Милутин Мркоњиќ Мрка. Пејачката упорно се...