20.8 C
Skopje
четврток, март 28, 2024

ЕВЕ НЕКОЛКУ ЈАПОНСКИ РИТУАЛИ ЗА ЧУВАЊЕ ПАРИ

1. Парите треба да се чуваат во бел паричник

Најдобро би било да е направен од змиска кожа, иако ова е најскапата варијанта. Верувањето е поврзано со јапонската божица на богатството, Бентен, која некогаш добила форма на бела змија. Со текот на времето, оваа приказна се прошири толку многу што сега секој што сака да привлече пари чува барем малку пари во бел паричник.

2. Чувајте барем едно растение за пари во куќата

Повеќе растенија го носат овој популарен прекар. Меѓу нив е познатата билка „долар“, но исто така и златниот бршлен е придружен со верување дека привлекува богатство. Треба да бидете многу внимателни да нема суви лисја на растението, бидејќи тогаш парите ќе ја напуштат куќата.

3. Задолжително ставете паричка во џебовите на вашата нова гардероба

Кога и да купите нешто ново од облеката, ставете паричка во секој џеб. Ова е старо суеверие кое ја придружува поговорката „како се радува како“ или „како привлекува“.

4. Никогаш не ставајте пари на подот

Наспроти нашето верување дека монетите треба да се фрлаат во аголот на нова куќа или продавница, фенг шуи не советува да се става што било што содржи пари на подот. Ова исто така важи и за чанта или паричник.

5. Никогаш не свиркајте во куќата

Ова верување потекнува од Европа, но се шири низ целиот свет. Се верува дека свирењето привлекува негативна енергија и злобни сили што ќе ви го одземат имотот. Порано се велеше „не свиркај, ќе привлечеш глувци во куќата“. Опасните штетници што можат да го уништат снабдувањето со храна во куќата сега се симбол на одводот на богатството од куќата.

Читај Следно

10,371FansLike
2,319SubscribersSubscribe

Најнови Вести