Connect with us

Hi, what are you looking for?

Свет

КРАТОК ТЕСТ од Далај Лама точно открива каква личност сте

Дали сте спремни?

Тестовите на личноста можат да бидат многу забавни. И тие честопати ни покажуваат нешто што не сме ни знаеле за нас самите. Една од најинтересните, како што велат, беше лично составена од Далај Лама. Внимателно прочитајте ги прашањата и ќе ги добиете одговорите:

1. Наредете ги следните пет животни по редослед од омилено до најмалку омлиено.

а . крава
б . Тигар
в.  овца
г.  коњ
д. свиња

2. Напишете еден збор што најдобро ги опишува следниве животни:

а. куче
б. мачка
в. глушец
г. кафе
д. море

3. Запомнете некој што ве познава и ви е важен и можете да го поврзете со една од следниве бои. Не повторувајте го вашиот одговор двапати. Само додајте по една личност на секоја боја:

а. жолто
б. Портокалово
в. црвено
г. бело
д. зелено

Сега, кога ќе завршите, погледнете во толкувањето на вашите одговори:

1. Вака се опишани приоритетите во животот:
Крава значи КАРИЕРА.
Тигар значи ГОРДОСТ.
Овци значи ЉУБОВ.
Коњ значи СЕМЕЈСТВО.
Свиња значи ПАРИ.
2. Животните го опишуваат вашиот живот
Опис на куче значи вашата личност.
Опис на мачка укажува на личноста на вашиот партнер.
Опис на глувчето укажува на личноста на вашите непријатели.
Опис на кафе го означува вашето искуство во љубовниот живот.
Описот море да го покаже вашиот животен стил.
3. Боите означуваат
Жолта: Некој што никогаш не го забораваш.
Портокалова: Некој што може да го сметате за вистински пријател.
Црвена: Некој што навистина го сакате.
Бела: Вашата сродна душа.
Зелена: Личност која ќе ја паметите до крајот на животот.

најчитани вести

Свет

Пред малку нападнат Израел со 5 ракети од терористи од појасот Газа. 2 ракети го погодија Ашкелон, 1 кон Ашдод и 2 кон Тел...

Забава

Кралица на народна музика Лепа Лукиќ одлучила да напише тестамент и целата своја заштеда и имот да ја препише на својот внук Радисав. Сепак има...

Забава

Радмила Манојловиќ се појави на едно случување каде што се сретна со својата колешка Јелена Карлеуша и тој момент го овековечки со  заедничка фотографија....

Балкан

За Јосип Броз беа напишани многу песни, а една од најпознатите „Druže Tito ljubičice bela“, ја чинеше младата новинарка Жена Лебл две и пол години затвор...