Connect with us

Hi, what are you looking for?

Забава

ТЕСТ НА ЛИЧНОСТА: Само три одговори ќе ве дефинираат

Тестовите на личноста можат да бидат многу забавни. И тие често ни покажуваат нешто што не сме ни знаеле за нас самите. Еден од најинтересните, како што велат, беше лично составена од Далај Лама.

Потребна ви е хартија и пенкало за овој тест. Внимателно прочитајте ги прашањата и наскоро ќе ги добиете одговорите:

1. Наредете ги следниве пет животни по редослед од омилено до најмалку омилено:

а. крава б. тигар в. овци г. коњот е. свиња

2. Напишете еден збор што најдобро ги опишува следниве животни:

а. куче б. мачка в. глушец г. кафе е. море

3. Запомнете некој што ве познава и ви е важен и можете да го поврзете со една од следниве бои. Не повторувајте го вашиот одговор двапати. Само додајте по една личност на секоја боја:

а. жолто б. портокалово в. црвено г. бело д. зелено

Сега, кога ќе завршите, погледнете во толкувањето на вашите одговори:

1. Вака се опишани приоритетите во животот:

Крава значи КАРИЕРА. Тигар значи ГОРДОСТ. Овца значи ЉУБОВ. Коњ значи СЕМЕЈСТВО. Свиња значи ПАРИ.

2. Животните го опишуваат вашиот живот

Опис на куче значи вашата личност. Опис на мачка укажува на личноста на вашиот партнер. Описот на глувчето укажува на личноста на вашите непријатели. Описот на кафето го означува вашето искуство во љубовниот живот. Описот море ќе го покаже вашиот животен стил.

3. Боите означуваат

Жолта: Некој што никогаш не го забораваш. Портокалова: Некој што може да го сметате за вистински пријател. Црвена: Некој што навистина го сакате. Бела: Вашата сродна душа. Зелена: Личност која ќе ја паметите до крајот на животот.

најчитани вести

Македонија

Како што Заев се колнеше во „жицата македонска“, така и „жицата“ на првиот човек на ВМРО-ДПМНЕ не издржа многу. Две ипол години по донесувањето...

Македонија

Почна седницата на Советот за безбедност на Република Северна Македонија во претседателската „Вила Водно“, на која ќе се расправа за актуелната состојба со пандемијата...

Свет

Некои грешки во самостојниот третман на коронавирусот можат да му наштетат на организмот, па дури и да доведат до смрт, сподели лекарот и ТВ-презентер...

Македонија

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ побара влада на широка коалиција, нo досега јавно не соопшти како според него може да се надмине проблемот со Бугарија. Партиските...