Connect with us

Hi, what are you looking for?

Балкан

ТОЛКУ ОД КАФЕАНИТЕ… Од понеделник КЛУЧ НА ВРАТА!

Угостителските објекти во Будва, Цетиње, Колашин, Улцињ и Жабљак од понеделник ќе бидат затворени поради влошената епидемиолошка состојба во тие општини, објави Црногорскиот институт за јавно здравје во Подгорица.

Стапката на заразување со коронавирусот во тие општини е над 800 на 100.000 жители, со што автоматски преминуваат во групата општини во кои од понеделник ќе се применуваат построги антиепидемиски мерки кои ќе траат 14 дена.

Според новите правила, забрането е собирање во станбени згради на лица кои не се членови на заедничко семејно домаќинство, пренесува „Вијести“.

Институтот не соопшти дали и училиштата во споменатите општини ќе бидат затворени од понеделник, но според досегашните мерки, за училиштата во општините каде кумулативната инциденца надминува 800 на 100 илјади жители, се планира премин кон онлајн учење.https://display.nativemedia.rs/display/index.php?page=query/items/&aduid=1383&width=100%&height=0&displaytype=0&native=1&page_data=6fb5aa202d0b5d64aa68eb66db640366&time=1602958342&deliver=vecer.mk&search_keywords=&page_referrer=aHR0cHM6Ly92ZWNlci5tay9ub2RlLzUzMTgzOA==&page_title=%D0%A2%D0%9E%D0%9B%D0%9A%D0%A3%20%D0%9E%D0%94%20%D0%9A%D0%90%D0%A4%D0%95%D0%90%D0%9D%D0%98%D0%A2%D0%95…%20%D0%9E%D0%B4%20%D0%BF%D0%BE%D0%BD%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0%B8%D0%BA%20%D0%9A%D0%9B%D0%A3%D0%A7%20%D0%9D%D0%90%20%D0%92%D0%A0%D0%90%D0%A2%D0%90%21&meta_description=%D0%A3%D0%B3%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5%20%D0%BE%D0%B1%D1%98%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%B8%20%D0%B2%D0%BE%20%D0%91%D1%83%D0%B4%D0%B2%D0%B0%2C%20%D0%A6%D0%B5%D1%82%D0%B8%D1%9A%D0%B5%2C%20%D0%9A%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D1%88%D0%B8%D0%BD%2C%20%D0%A3%D0%BB%D1%86%D0%B8%D1%9A%20%D0%B8%20%D0%96%D0%B0%D0%B1%D1%99%D0%B0%D0%BA%20%D0%BE%D0%B4%20%D0%BF%D0%BE%D0%BD%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0%B8%D0%BA%20%D1%9C%D0%B5%20%D0%B1%D0%B8%D0%B4%D0%B0%D1%82%20%D0%B7%D0%B0%D1%82%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%B8%20%D0%BF%D0%BE%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B8%20%D0%B2%D0%BB%D0%BE%D1%88%D0%B5%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0%20%D0%B5%D0%BF%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D1%88%D0%BA%D0%B0%20%D1%81%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%98%D0%B1%D0%B0%20%D0%B2%D0%BE%20%D1%82%D0%B8%D0%B5%20%D0%BE%D0%BF%D1%88%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B8%2C%20%D0%BE%D0%B1%D1%98%D0%B0%D0%B2%D0%B8%20%D0%A6%D1%80%D0%BD%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8%D0%BE%D1%82%20%D0%B8%D0%BD%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%82%D1%83%D1%82%20%D0%B7%D0%B0%20%D1%98%D0%B0%D0%B2%D0%BD%D0%BE%20%D0%B7%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B2%D1%98%D0%B5%20%D0%B2%D0%BE%20%D0%9F%D0%BE%D0%B4%D0%B3%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%86%D0%B0.%0A%0A%D0%A1%D1%82%D0%B0%D0%BF%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0%20%D0%BD%D0%B0%20%D0%B7%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%B7%D1%83%D0%B2%D0%B0%D1%9A%D0%B5%20%D1%81%D0%BE%20%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%80%D1%83%D1%81%D0%BE%D1%82%20%D0%B2%D0%BE%20%D1%82%D0%B8%D0%B5%20%D0%BE%D0%BF%D1%88%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B8%20%D0%B5%20%D0%BD%D0%B0%D0%B4%20800%20%D0%BD%D0%B0%20100.000%20%D0%B6%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B8%2C%20%D1%81&imp_ads=NjY5OC0xXzYxMjYtMQ==

најчитани вести

Македонија

Медиа.мк ексклузивно дознава дека во тек е голема полициска акција во која се апсат дилери и насилници во Кавадарци, запленета е одредена количина на...

Македонија

Во своето гостување во телевизија Стар, претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски не сакаше многу да го коментира градоначалникот на Кавадарци, Митко Јанчев кој го...

Македонија

По долго боледување на 51 година утринава почина Горан Костадиновски – Гокси, еден од основачите на групата Комити. Си замина еден голем Вардарец, еден...

Македонија

Груевски ќе се врати на чело на ВМРО ДПМНЕ. Целата операција со носењето на Мицкоски на чело на партијата на Конгресот во Валандово беше...