Connect with us

Hi, what are you looking for?

Балкан

Косово МЕНУВА ИМЕ? Во Приштина даден предлог од сега да се именува вака

Претседателката на косовскиот партламент Вјоса Османи побарала тој предлог да се симне од дневен ред.

Пред косовските пратеници денес прв пат се нашол предлог од нацрт на еден закон во кој се бара да се тргне називот Република (Косово)

Претседателката на косовскиот парламент Вјоса Османи, како што дознава Косово онлајн, после вакво барање побарала тој предлог да се симне од дневен ред, што е и направено.

Имено. Комисија за буџет и трансфери на седница на 7. октомври разгледала Нацрт законот за ратификација на Финанскиот договор помеѓу Приштина и Европската банка за инвестирање во проект за систем на отпадни води во Гњилане, и одлучено е косовското собрание да достави препорака.

Во таа препорака, Комисијата за буџет и трансфери наведува дека законот треба да се усвои со измена и дополнувања, така што во називот на Нацрт законот и во поедини членови од законот ќе биде тргнат зборот “Република“.

Извештајот со препораки е симнат од дневен ред на косовскиот парламент, каде што договорите со ЕУ агенциите во законите за ратификација во меѓународните договори, Косово ќе се претставува со ѕвездичка (Косово*)

најчитани вести

Македонија

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски се пожали на Фејсбук дека му го откажале интервјуто на Телма, обвинувајќи за цензура како за време на комунистичките...

Балкан

На социјалните мрежи се појави видео од заљубен млад пар, кој според неофицијални информации е направен во една од кино салите во Србија. Момчето...

Забава

Без разлика дали станува збор за ненадејно наследство или способност за препознавање на профитабилен проект, овие знаци се предодредени да имаат пари. БИК Бикот...

Забава

Бил самец кој стареел и не очекувал дека ќе создаде семејство, но никогаш не се покајал ова што го направил. Џорџ Клуни во неодамнешно...