Connect with us

Hi, what are you looking for?

Забава

Како да препознаете ПСИХОПАТ за 5 минути: Научете го ова како АМИН

Психопат е личност со паталошки оштетен карактер, која чуствува акутен дефицит на совест и морални квалитети. Во спекратот на чуствата кои ги доживува нема љубов и наклоност. Во врска стапува исклучиво само од интерес за да дибие она што му е потребно. Интересот се однецува на пари и материјални добра, врска и секако емоции. Неговиот внатрешен свет е празен и безбоен, со што на другите мора да им ги одземе светлите бои.

Психотатот ги поседува следните особини:

Впечатлива харизма – која брзо ги шармира околу себе и станува центар на внимание. Посебни изрази на лице, гестови, манири и хумор, веднаш го ставаат еден чекот пред останатите. Изгледа како да неможе да се најде поинтересен и шармантен соговорник.

Досада брзо се јавува – на психопатите брзо им се станува здодевно и сакаат да ја поменат средината. Неговите итересирања се површни, долго неможе да го насочи вниманието на една работа. Девастираниот внатрешен свет го приморува повторно и од почеток да бара дополнителна стимулација и возбудувања. Поради тоа многу често, почеток на врска со психопат се памети како исклучиво возбудливо и забавно време. Во обичен живот, обичниот човек нема толку авантури и забавно време.

Манипулација – неможете да разговарате со психопат цела ноќ и да не се сеќавате за што се сте разговарале. Тоа го манифестира со тенденција да ги затемни настаните и да манипулира со фактите. Фали се она и што не е за фалење, со што жртвата брзо наседнува. Целта на манипулација е секако материјален интерес, притоа психопатот уште повеќе жртвата ја врзува за себе, притоа настапувајќи театрално со неговото размислување и однесување кои му се и повеќе од потребни.

најчитани вести

Македонија

Митко Јанчев, актуелниот градоначалник на Кавадарци најавува нова кандидатура на локалните избори кои ќе се одржат наредната година, но останува енигма дали тоа ќе...

Свет

Корона вирусот може да предизвика намалување на когнитивните функции на мозокот, се наведува во новата студија која ја цитира „Тајмс“. Конкретно пациентите кои се...

Македонија

Митко Јанчев пред малку повика на протест пред седиштето на ВМРО-ДПМНЕ каде ќе се бара оставка од Мицкоски. “Почитувани, Митко Јанчев, претендент за претседател...

Македонија

ИТНО! ИТНО! ИТНО! Потребна е донација од крвна плазма од пациент со крвна група НУЛТА НЕГАТИВ кој веќе го прележал COVID-19! Донацијата е потребна...