Connect with us

Hi, what are you looking for?

Македонија

Бест Веј Инвестмент преку донација од компјутери ги помага децата поддржани од СОС Детско село

Best Way Investment ги помага децата поддржани од СОС Детско село.

СОС Детско село веќе 19 години посветено работи со и за децата кои ја загубиле, или се во ризик од губење на родителската грижа. Стремежот на СОС Детско село „Ниту едно дете не треба да расте само“ може да стане реалност само со помош на добрите луѓе.

Визијата и мисијата на СОС Детско село целосно се поклопува со основниот принцип на работа на Best Way Investment ДООЕЛ чија основна цел е градење на вредности кои траат.

Децата се нашата иднина и не постои поголема вредност од вложувањето во нив. Децата во ризик, заслужуваат исти услови за учење и развој како и останатите.

Затоа Best Way Investment обезбеди компјутери кои ги донираше на СОС Детско село.

Задоволството и насмевките на лицата на децата поддржани од СОС Детско село се и задоволство на сите вработени во компанијата.

најчитани вести

Македонија

Почна седницата на Советот за безбедност на Република Северна Македонија во претседателската „Вила Водно“, на која ќе се расправа за актуелната состојба со пандемијата...

Македонија

Пред малку до медиа.мк стигна информација дека е запалено возило во близина на Олимпико во Скопје. На терен е присутна полицијата која го преусмерува...

Македонија

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ побара влада на широка коалиција, нo досега јавно не соопшти како според него може да се надмине проблемот со Бугарија. Партиските...

Македонија

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски се пожали на Фејсбук дека му го откажале интервјуто на Телма, обвинувајќи за цензура како за време на комунистичките...