Connect with us

Hi, what are you looking for?

Балкан

Ана Брнабиќ МАНДАТАР ЗА НОВАТА ВЛАДА ВО СРБИЈА

Премиерката Ана Брнабиќ ќе биде мандатар за состав на новата Влада на Србија, дознава српски Курир.

Вечерва во 20 часот, претседателот на Србија, Александар Вучиќ, ќе го објави името на мандатарот за состав на новата Влада на Србија.

На денешната седница на Претседателството на СНС едногласно беше поддржан предлогот на Вучиќ. Ана Брнабиќ да биде мандатарот.

Како што изјави Синиша Мали по седницата, „Вучиќ му предложил на новиот премиер дека се можни ротации меѓу сегашните членови на владата, но дека тој сака нова енергија и нови лица“.https://display.nativemedia.rs/display/index.php?page=query/items/&aduid=1383&width=100%&height=0&displaytype=0&native=1&page_data=e842f508fcd4e9740af846690865f807&time=1601920618&deliver=vecer.mk&search_keywords=&page_referrer=aHR0cHM6Ly92ZWNlci5tay9ub2RlLzUyOTA4MQ==&page_title=%D0%90%D0%BD%D0%B0%20%D0%91%D1%80%D0%BD%D0%B0%D0%B1%D0%B8%D1%9C%20%D0%9C%D0%90%D0%9D%D0%94%D0%90%D0%A2%D0%90%D0%A0%20%D0%97%D0%90%20%D0%9D%D0%9E%D0%92%D0%90%D0%A2%D0%90%20%D0%92%D0%9B%D0%90%D0%94%D0%90%20%D0%92%D0%9E%20%D0%A1%D0%A0%D0%91%D0%98%D0%88%D0%90&meta_description=%D0%9F%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D0%B5%D1%80%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0%20%D0%90%D0%BD%D0%B0%20%D0%91%D1%80%D0%BD%D0%B0%D0%B1%D0%B8%D1%9C%20%D1%9C%D0%B5%20%D0%B1%D0%B8%D0%B4%D0%B5%20%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D1%82%D0%B0%D1%80%20%D0%B7%D0%B0%20%D1%81%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%20%D0%BD%D0%B0%20%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B0%20%D0%92%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B0%20%D0%BD%D0%B0%20%D0%A1%D1%80%D0%B1%D0%B8%D1%98%D0%B0%2C%20%D0%B4%D0%BE%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D0%B2%D0%B0%20%D1%81%D1%80%D0%BF%D1%81%D0%BA%D0%B8%20%D0%9A%D1%83%D1%80%D0%B8%D1%80.&imp_ads=MTY3Ny0xXzUyNzgtMQ==

најчитани вести

Македонија

Медиа.мк дознава дека уапсените се браќа од Кичево кои важеле за страв и трепет во градот. Се работи за Ариф и Шпенд Алили кои...

Македонија

До редакцијата на медиа.мк пред малку пристигна информација за спектакуларно апсење во Охрид , поточно на бензинската пумпа Окта. Според информациите со кои располагаме...

Македонија

Бледиот и исплашен израз на Претседателот на опозициската ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски кажа повеќе отколку прочитаните редови на однапред приготвените потсетници за најава на „катарзата“...

Македонија

Денес на прес конференција Христијан Мицкоски соопшти дека Воислав Зафировски од политичката партија Интегра преминува во Вмро Дпмне, за почеток како член, но не...