Connect with us

Hi, what are you looking for?

Забава

Во оваа доба од животот ЛУЃЕТО СЕ НАЈНЕСРЕЌНИ

Луѓето се слични и во текот на животот наидуваат на слични проблеми и недоумици. Научниците го истражувале феноменот на животни подеми и падови и откриле во која фаза од животот луѓето се најнесреќни

За истражувањето, објавено во „Journal of Economic Behavior & Organisation“ научниците испитале 14 милиони луѓе од 40 европски земји, САД и 168 земји преку „Gallup World Pool“

Без оглед на надворешните стресори и индивидуалните настани, врвот на несреќите во животот на луѓето се случува на 49-годишна возраст. Во тие години, луѓето признаваат дека се помалку среќни од вообичаеното.

Резултатот ја поддржува тезата за кризата во средниот живот.

На оваа возраст, луѓето сфаќаат дека поставиле нереални цели во текот на целиот живот. Во исто време, во подоцнежниот живот, работите што порано изгледале нормално се вреднуваат повеќе – на пример, здравјето.

најчитани вести

Македонија

После подолг период американската амбасадорка Кејт Мари Брнс се појави со интервју во македонските медиуми и тоа токму на Телевизија Телма, која минативе неколку...

Македонија

Еден од ретките кои што профитираа од инцидентите на 27 Април, а веројатно и единствен во ВМРО-ДПМНЕ е Христијан Мицкоски. После немилиот настан следуваа...

Македонија

Откако гласноговорникот на антинато движењето во Македонија и еден од фронтмените на “Бојкотирам”, Љупчо Палевски повика војната на Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски да...

Забава

Иако велат дека убавината е во очите кој ја гледаат, во овој случај дури и науката докажала дека таа има совршено тело. Ако прашате...