Connect with us

Hi, what are you looking for?

Македонија

Апелација ја одби жалбата на Еуростандард – Стечајот на банката продолжува

Жалбата од Еуростандард банка, против отворањето на стечајната постапка  беше одбиена од Апелациониот суд во Скопје.

Според Апелациониот суд Скопје, жалбата се одбива како неоснована. Отфрлањето на жалбата вчера беше објавено во Централниот регистар, а Одлуката била донесена на трети септември.

Со тоа се потврдува Решението на Основниот граѓански суд, кој на 14 август ја отвори стечајната постапка, откако два дена претходно, на 12 август, НБМ и ја одзеде дозволата за работа на банката на бознисменот Трифун Костовски.

„Со Решение ТСЖ-817/20 од 03.09.2020 година на Апелационен Суд Скопје, жалбата на должникот Еуростандард Банка АД Скопје, изјавена преку полномошник Славко Секулов адвокат од Скопје, се одбива како неоснована. Решението на Основен граѓански суд Скопје СТ-123/20 од 14.08.2020 година, се потврдува“, стои во објавата од Централниот регистар.

Првото рочиште за стечајот на Еуростандард банка е закажано за осми октомври.

За стечаен управник на банката беше именуван Душко Тодевски.

најчитани вести

Македонија

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски се пожали на Фејсбук дека му го откажале интервјуто на Телма, обвинувајќи за цензура како за време на комунистичките...

Балкан

На социјалните мрежи се појави видео од заљубен млад пар, кој според неофицијални информации е направен во една од кино салите во Србија. Момчето...

Забава

Без разлика дали станува збор за ненадејно наследство или способност за препознавање на профитабилен проект, овие знаци се предодредени да имаат пари. БИК Бикот...

Забава

Бил самец кој стареел и не очекувал дека ќе создаде семејство, но никогаш не се покајал ова што го направил. Џорџ Клуни во неодамнешно...