Connect with us

Hi, what are you looking for?

Македонија

Уште четири неработни денови во 2020 – ДВА СЕ ПРОДОЛЖЕНИ ВИКЕНДИ

Денеска е неработен ден за граѓаните од православна вероисповед, а воедно ова е и последниот празник за верниците од православна вероисповед.

До крајот на годината остануваат уште четири неработни денови за сите граѓани на нашата земја, од кои два се продолжени викенди, а два се паѓаат во вторник.

За сите граѓани на РМ

– 8 септември (вторник), Ден на независноста;

– 11 октомври (недела), Ден на народното востание, односно 12 октомври (понеделник) е неработен ден;

– 23 октомври (петок), Ден на Македонската револуционерна борба;

– 8 декември (вторник), Св. Климент Охридски;

За граѓаните од католичка вероисповед

– 1 ноември (недела), Празникот на сите светци;

– 25 декември (петок), првиот ден на Божиќ;

За граѓаните припадници на албанската заедница во РМ

– 22 ноември (недела), Ден на албанската азбука;

За граѓаните припадници на еврејската заедница во РМ

– 28 септември (понеделник), Јом Кипур, првиот ден на Јом Кипур;

За граѓаните припадници на бошњачката заедница во РМ

– 28 септември (понеделник), Меѓународен ден на Бошњаците;

За граѓаните припадници на турската заедница во РМ

– 21 декември (понеделник), Ден на наставата на турски јазик.

најчитани вести

Забава

НЕКОИ работи се повторуваат одново и одново во разни филмови, но во реалноста многу ретко. И ова е особено точно кога станува збор за...

Забава

ОВЕН Работа: Под голем стрес сте на работа. Не само што имате проблеми за реализација на плановите, туку добивате лоши вести за финансиите. Љубов:...

Забава

Сансевиерија е цвеќе кое не бара многу грижа – се пресадува на секои 2 до 3 години во малку поголема саксија Почвата треба да...

Свет

Петнаесет азиско-пацифички земји формираа најголем трговски сојуз во светот. Тоа се случи под покровителство на Кина и без учество на Соединетите држави, кои ги...