Connect with us

Hi, what are you looking for?

All posts tagged "Сјо"

Македонија

Државата треба да даде одговор дали општата аболиција која Ѓорге Иванов ја даде во 2016-та година е законска и дали нејзиното повлекување е правно...

Македонија

Вечер.мк дознава дека Судот за човекови права во Старзбур одлучил дека аболицијата на тогашниот претседател Ѓорѓи Иванов, од април 2016 година, со која од прогон се...

Македонија

Државниот завод за ревизија констатирал дека во Специјалното јавно обвинителство износот на исплатените додатоци за 2015 година го надминува износот на исплатените средства за...

Македонија

Поранешниот премиер Никола Груевски е осуден на казна затвор од една години и шест месеци, а екс министерот Миле Јанакиески на условна казна затвор...

Македонија

Повеќето обвинители од веќе згаснатото Специјалното јавно обвинителтво (СЈО) конкурирале на огласот распишан за избор на обвинители во Обвинителството за гонење на организиран криминал...