Connect with us

Hi, what are you looking for?

All posts tagged "Стево Пендаровски"

Македонија

Претседателот Стево Пендаровски, денеска ги прими акредитивните писма на новоименуваниот амбасадор на Европската Унија во Република Северна Македонија, Дејвид Гер. Во продолжение ги проследуваме интегралните текстови од...

Македонија

Историјата вели дека треба постојано да се сообразуваме со времето и да го користиме во полза на благосостојбата на луѓето.  Вселенската патријаршија е пример...

Македонија

По неколку месечен прекин поради пандемијата на КОВИД-19, од вчера попладне во Битола, продолжува реализацијата на проектот „Лице в лице со Претседателот“. Во рамки...

Македонија

Почитувани екселенции, Би сакал да му се заблагодарам на Генералниот секретар на ООН за организирањето на овогодишниот настан посветен на целите за одржлив развој....

Македонија

По повод 15 Септември – Меѓународниот ден на демократијата, претседателот Стево Пендаровски упати порака во која ги охрабрува граѓаните, особено младите, да бидат активни...

Македонија

Пред скоро три децении, во 1991-та, на референдум, убедливо мнозинство наши граѓани гласаа да живеат во независна, слободна и демократска Република Македонија. Оттогаш имавме...

Повеќе