Connect with us

Hi, what are you looking for?

Балкан

Териториите на јужнословенските држави не така преку ноќ паднале под власта на Османското царство. Заради постепеното освојување и статусот на освоените територии, како и губењето...

Балкан

Хрватското здружение на болнички лекари (ХУБОЛ) во понеделникот вечерта издаде соопштение во кое ја дијагностицира состојбата на здравствениот систем. Тие тврдат дека системот за...

Балкан

Пред 22 години, машинскиот инженер Ненад Миловановиќ одлучил да го замени професорското столче и научно-истражувачката работа во Белград со животот во Мутањ на Рудник...

Балкан

 Тапанарот на популарната музичка група „Амадеус бенд“, Бојан Златановиќ, попознат под прекарот Токан, почина на 45-годишна возраст. Како што беше соопштено починал од компликации...

Балкан

Синот на убиениот криминалец од 90-тите години на минатиот век, Бранислав Лаиновиќ Дуги, Љубомир, наводно учествувал во ликвидацијата на Игор Дедовиќ и Стеван Стаматовиќ....

Балкан

Откриваме како би изгледала Балканската федерација доколку Јосип Броз Тито успееше да го направи тоа. Панславизмот, илиризмот, австро-славизмот, неославизмот и евро-славизмот се дел од...